Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2018 - Games, livestreams, datums, tijden en alles wat we weten

Update: pc games.

Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet.

Elk jaar openen ergens in Los Angeles de deuren voor tienduizenden bezoekers met een passie voor games. Ook dit jaar mag vindt er de Electronic Entertainment Expo plaats waar journalisten, ontwikkelaars en liefhebbers zich volledig focussen op de nieuwste games, consoles en andere game-gerelateerde zaken. Welke games zijn er tijdens de E3 2018 te zien? Wanneer zijn de persconferenties van de grote uitgevers? Hoe kun je alles live volgen? Je leest het allemaal hier.

E3 2018 beurs

De E3 2018 is van 12 tot en met 14 juni 2018. Ook dit jaar vindt die in van de Los Angeles Convention Center plaats. Het is inmiddels alweer de 24e editie van de gamebeurs.

E3 2018 livestreams

Traditiegetrouw geven de grote uitgevers rondom de E3-beurs een grote presentatie. Inmiddels zijn alle datums en tijden van de E3 2018 persconferenties bekendgemaakt. Die vinden allemaal voor de aanvang van de gamebeurs zelf plaats:

Wil je de persconferenties live volgen? De E3 2018 livestreams vind je enkele uren voor de aanvang hier op de website.

E3 2018 PS4

PlayStation is als vanouds goed vertegenwoordigd op de E3-beurs. Sony heeft om te beginnen om flink aantal first-partyontwikkelaars onder zijn hoede. We weten dat Sucker Punch Productions en Naughty Dog aan respectievelijk Ghost of Tsushima en The Last of Us: Part 2 werken. Maar wie weet hebben Santa Monica Studio, Guerrilla Games of Japan Studio nog wat in de pijplijn zitten? Daarnaast krijg je hoe dan ook meer te zien over Spidey's PlayStation 4-avontuur en Kojima's nieuwe project Death Stranding. En dan hebben we het zelfs alleen nog over de PS4-exclusives gehad...

Wil je meer weten? Hier lees je alle E3 2018 PS4 games die we verwachten te zien.

E3 2018 Nintendo Switch

Hoewel Nintendo zelf niet live op de gamebeurs aanwezig is, kijken er miljoenen mensen wel halsreikend uit naar Nintendo's videopresentatie. De Switch heeft het eerste jaar een aantal behoorlijk sterke games mogen verwelkomen, dus de toon is gezet. Super Smash Bros. staat in ieder geval in het middelpunt van de belangstelling. Toch is daarmee de honger niet gestild. De Switch heeft meer nodig om ook in zijn tweede levensjaar succesvol te zijn. En met meer bedoelen we vooral meer games.

Wil je meer weten? Hier lees je alle E3 2018 Nintendo Switch games die we verwachten.

E3 2018 Xbox One

Microsoft heeft misschien niet zo'n indrukwekkende lijst met exclusieve games als Sony en Nintendo, maar zet wel een sterke persconferentie neer. Sterker nog, dit jaar kun je zelfs de 'grootste show ooit' verwachten. Gaan we meer zien van iconische Xbox-series zoals Halo, Forza en Gears? Komt er een resem creatieve indiegames onze kant op? Of heeft Microsoft nog een andere troef achter de hand? Tijdens de E3 2018 wordt het allemaal duidelijk.

Wil je meer weten? Hier lees je alle E3 2018 Xbox One games die we verwachten.

E3 2018 PC

Is pc-gaming dood? Nee, verre van zelfs. Met onder andere Call of Duty: Black Ops 4, Battlefield 5, FIFA 19, Anthem en The Division 2 zit je er als pc-gamer sowieso warmpjes bij. De PC Gaming Show geeft echter ook de nodige aandacht voor RTS- en VR-games die exclusief voor de pc uitkomen. Dit jaar is het thema 'See The Future of PC Gaming', dus ook op het gebied van hardwareontwikkelingen is de E3 2018 als pc-gamer interessant om in de gaten te houden.

Wil je meer weten? Hier lees je alle E3 2018 pc games die we verwachten.

E3 2018 PS5 en next-gen Xbox

Hoe groot is de kans we op de E3 2018 meer over de PlayStation 5 en de nieuwe Xbox te zien krijgen? Ondanks enkele geruchten hebben zowel Sony als Microsoft nog geen informatie vrijgegegeven over de eventuele ontwikkeling van een nieuwe console. Daarnaast zijn de PlayStation 4 Pro en de Xbox One X ook nog maar relatief kort op de markt. De kans op meer nieuws over een nieuwe PlayStation en Xbox is dus nihil.

E3 2018 games

Er is geen officiële lijst met games die tijdens de E3 2018 getoond worden. Toch kunnen we redelijk inschatten welke games tijdens de gamebeurs in LA te zien zijn. Hieronder vind je enkele voorbeelden van E3 2018 games:

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties