Skip to main content

E3 2018 - Alle Xbox One games die we verwachten te zien

Forza Horizon 4? Crackdown 3? Halo 6?

In tegenstelling tot Sony houdt Microsoft zijn kaken op elkaar als het aankomt op het aantal verkochte consoles. Volgens sceptici is dat een teken aan de wand. Toch is het nog veel te vroeg om de Xbox One (X) af te schrijven. De Amerikaanse fabrikant belooft zelf in ieder geval dat we tijdens de E3 2018 de 'grootste show ooit' te zien krijgen. We zijn dan ook erg benieuwd wat er allemaal uit de hoge hoed van Microsoft getoverd wordt. Alle zekerheden, twijfelgevallen en wildste geruchten over de Xbox One-games lees je hier.Forza Horizon 4

Zoals elk jaar sinds 2011 kunnen we ons weer aan een nieuwe Forza verwachten. Het is onmogelijk dat Microsoft de E3 aan zich voorbij laat gaan om zijn klasbak te presenteren. Eerder lekte de directeur van Xbox Spain Fernanda Delgado namelijk al dat de racer zijn opwachting zou maken in juni. Nog even wachten dus.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Crackdown 3

Zonder twijfel Microsofts grootste aandachtstrekker, maar niet zonder tegenslagen. Hoewel het bombastische Crackdown 3 aanvankelijk gepland stond voor 2016, belandde de release ervan op de lange baan. Xbox-topman Phil Spencer liet onlangs echter vallen dat het Crackdown 3-team 'een datum had vastgepind'. Meer nieuws over een maand.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Fable 4

Door de sluiting van Lionhead Studios heeft Fable Legends nooit het levenslicht gezien, maar volgens geruchten is er een nieuwe Fable-game in de maak. First-partyontwikkelaar Playground Games opende vorig jaar de deuren van zijn tweede studio om aan een openwereldgame te werken. Een plus een is twee, zou je zeggen. Feit of fabel? Dat wordt tijdens de E3 2018 duidelijk.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Halo 6

Het is geen geheim dat ontwikkelaar 343 Industries achter de schermen aan de volgende Halo-game werkt. Het is inmiddels weer 2,5 jaar geleden dat Master Chief zich in een shooter liet zien, dus er is een reële kans dat Microsoft tijdens de E3 2018 het zesde deel of een spin-off gaat teasen.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Gears of War 5

Heb je al gehoord over de uitgelekte games van de Canadese website van Walmart? Daarop verschenen door een glitch per ongeluk onaangekondigde games, waaronder Gears of War 5. De grote vraag is echter hoe betrouwbaar dat lek is. Aangezien er voor de rest nog geen teken van leven is, zou het ons verbazen als Microsoft het vijfde deel uit de hoge hoed tovert.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

FIFA 19 (en andere EA-sportgames)

Een nieuw jaar, een nieuwe FIFA. Met het WK in Rusland in het vooruitzicht kun je er gif op innemen dat EA Sports zijn voetbalgame extra in de verf zal zetten. Volgens geruchten bevat de jongste telg in de FIFA-serie bovendien de officiële licentie voor zowel de Champions als de Europa League. Ook zijn alle andere sportgames van EA Games van de partij.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Call of Duty: Black Ops 4

Er is tot dusver weinig geweten over de richting waarin Black Ops 4 gaat. Met uitzondering van enkele geheimzinnige tweets lost ontwikkelaar Treyarch namelijk geen woord. Hoewel de game op 17 mei al uit de doeken wordt gedaan, bestaat er geen twijfel over dat Activision aanwezig is op de E3.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Shadow of the Tomb Raider

Met Shadow of the Tomb Raider zijn we intussen toe aan nummer drie in de reboot van de Britse archeologe. Doordat de releasedatum in september ligt, kan het haast niet anders dan dat Lara over een maand in actie schiet. Met een ontwikkelingsbudget van 100 miljoen euro is dit Eidos-Montréals grootste game ooit en belooft het alvast een heus spektakelstuk te worden.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Battlefield 5

Na het gerucht dat Battlefield 5 mogelijk een Battle Royale-modus bevat, kijken we halsreikend uit naar nieuwe info over de Tweede Wereldoorlog-shooter. Geen betere plek dan 's werelds grootste gamingbeurs om fans enthousiast te maken, meent DICE, dat deze zomer ophoudt met werken aan Battlefield 1 om zich toe te leggen op het nieuwste deel.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Beyond Good & Evil 2

Jarenlang werd er gespeculeerd over een vervolg op de illustere avonturengame, en jaar na jaar werd er geen woord gerept over Beyond Good & Evil 2. Tot Ubisoft precies een jaar geleden - en op E3 - een bom dropte met een cinematic trailer. Doet de uitgever dit jaar niet gewoon hetzelfde, maar dan met gameplaybeelden?

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Cyberpunk 2077

Vijf jaar al houdt de wereld studio CD Projekt Red nauwgezet in de gaten voor hints rond de ontwikkeling van de langverwachte RPG. Met The Witcher 3 bewees de Poolse ontwikkelaar reeds dat het weet hoe een dijk van een game neer te zetten. Recent is de Twitter-activiteit van de Polen toegenomen en klonk het nieuws dat ze 'een RPG zouden voorstellen op E3'. Is er dan eindelijk een onthulling op komst?

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Anthem

Na het lichtjes geflopte Mass Effect: Andromeda is het alles of niets voor BioWare, dat overigens ook aan een vierde Dragon Age zou werken. Anthem greep een jaar terug het publiek bij de keel, maar verdween al even snel terug van het toneel en werd uitgesteld naar 2019. EA heeft hoe dan ook grote plannen met de multiplayertitel en belooft het voor lange tijd te zullen ondersteunen.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

The Crew 2

Wie Carls The Crew 2 preview heeft gelezen, weet dat het ontwikkelaar Ivory Tower niet aan de nodige ambitie ontbreekt. The Crew 2 draait om 'vrijheid, vrijheid en vrijheid', aldus producer Stephane Jankowski. Met de releasedatum in het vooruitzicht lijkt het in ieder geval het ideale moment om de E3-toeschouwer nog een laatste keer te overtuigen.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Rage 2

Wie de knallende trailer van Rage 2 bekijkt, ziet meteen dat Bethesda met deze sequel op 'groter en beter' mikt. Avalanche Studios, bekend van Just Cause en Mad Max, en Doom-bedenker id Software bundelen de krachten en het resultaat is een explosieve cocktail die het woord 'insanity' een geheel nieuwe invulling geeft. Funfactor en technische knowhow? Wordt ongetwijfeld over een maand vervolgd.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Metro Exodus

Een van de hoogtepunten tijdens Microsofts E3 2017 persconferentie was de aankondiging van Metro Exodus. Een indrukwekkende demo van de post-apocalyptische shooter werd zelfs op de Xbox One X getoond. We steken onze handen in het vuur voor meer gameplaybeelden en een releasedatum tijdens deze E3-beurs.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

The Division 2

Het bestaan van The Division 2 is al door Ubisoft onthuld, maar de Franse uitgever zet tijdens de aankomende E3-beurs de game pas echt in het zonnetje. Het eerste deel is een laatbloeier, dus we zijn vooral benieuwd hoe de stijgende lijn wordt doorgetrokken. Een veelbelovende trailer met gameplay-elementen kan dan ook niet uitblijven.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Kingdom Hearts 3

De onthulling van Kingdom Hearts 3 dateert van 2013 en sindsdien sijpelden er slechts moeizaam een handvol trailers naar buiten. De Disneyrijke RPG staat toch nog steeds gepland voor een release in 2018. De grote schare aan fans van de reeks wacht dan ook vol ongeduld op meer en het is aan Square Enix die belofte waar te maken.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

HoloLens

Een van de hoogtepunten van E3 2015 was Microsofts indrukwekkende HoloLens-demonstratie. De wereld van Minecraft in augmented reality is immers de natte droom van vele gamers. Maar toen was het stil rondom Microsofts speeltje en is de AR-bril inmiddels alleen nog voor de zakelijke sector interessant. Werkt Microsoft in het geheim aan een tweede HoloLens, maar puur om te gamen? Het is vooralsnog gissen.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Biomutant

Biomutant is de 'genetische smeltkroes' van het piepjonge THQ Nordic, dat enkele maanden terug Koch Media overnam. Het is echter wachten geblazen tot Gamescom in augustus voor nieuwe beelden van de actie-RPG. De Oostenrijkers zakken naar eigen zeggen niet af naar Los Angeles omwille van het WK voetbal dat ze niet willen missen. Prioriteiten stellen heet dat.

Kans op aanwezigheid: onbestaande.

Darksiders 3

Net als Biomutant is ook Darksiders 3 afwezig tijdens E3. Het derde deel in de reeks plaatst je in de geharnaste schoenen van Fury, één van de Vier Ruiters van de Apocalyps. De game is dan weer wel van de partij in Keulen, waar het vermoedelijk minder ondergesneeuwd raakt tussen alle wereldwijde aankondigingen, teasers en gevechten om de aandacht van het publiek.

Kans op aanwezigheid: onbestaande.

Read this next