Skip to main content

E3 2018 - Alle Nintendo Switch games die we verwachten te zien

Super Smash Bros.? Metroid Prime 4? Fortnite?

De Nintendo Switch is inmiddels alweer ruim een jaar op de markt. Met onder meer Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild hebben Switch-bezitters niks te klagen. De keerzijde van de medaille is wel dat de lat direct behoorlijk hoog ligt. Waar gaat Nintendo tijdens de E3 2018 iedereen mee verrassen? De zekerheidjes, twijfelgevallen, geruchten… Je leest het allemaal in dit overzicht.Super Smash Bros.

Het internet en het Super Smash-logo stonden afgelopen maart in de fik. Super Smash Bros. voor de Switch komt namelijk dit jaar nog uit. Maar is het nou een port of een nieuw deel? Het is in ieder geval wel zeker dat Nintendo meer informatie tijdens de E3 prijsgeeft. De game is daar immers speelbaar en er wordt zelfs een groot toernooi opgezet. Smashing.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Mario Tennis Aces

Nintendo heeft natuurlijk de afgelopen maanden tijdens de diverse Directs al genoeg van Mario Tennis Aces laten zien, maar dat weerhoudt de Japanse spellenboer niet om nog even dat laatste duwtje te geven, om zo eind juni wat extra exemplaren te verkopen. Misschien is er nog een onaangekondigd personage of nieuwe gamemodus?

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Pokémon

Tussen neus en lippen door werd er gesproken over een nieuw Pokémon-deel op de Switch. The Pokémon Company bevestigde dat immers vorig jaar al tijdens E3 2017. Sindsdien is het angstvallig stil, maar gaat wel het gerucht de ronde dat de game dit jaar nog uitkomt. Ook wordt er gesproken over een mogelijke Generation 8. Of gaan we toch terug naar Kanto? Het hangt er echt vanaf of ontwikkelaar Game Freak iets wil laten zien. Let's go.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Fallout 4 (of een andere Bethesda titel)

Na Doom en Skyrim is het niet onwaarschijnlijk dat Fallout 4 naar de Switch geport wordt. Een port van Wolfenstein 2: The New Order komt er namelijk ook nog aan, dus het zou niet eens zo raar zijn als Bethesda ook de Fallout-serie naar de Switch brengt. Of toch Prey of Dishonored? Misschien wel een volledige nieuwe titel? Bethesda houdt in ieder geval van de Switch.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Yoshi

In Yoshi's nieuwe game spring, schiet en stomp je je een weg door de kartonnen creaties van Nintendo. Die kleurrijke kartonnen omgevingen creëren samen met de zoetsappige muziek vrolijke diorama's. Afgezien van een trailer is er nog niet veel over de game bekend, behalve dat Yoshi dit jaar nog moet uitkomen. Veel kans dat Nintendo dit jaar laat zien hoe de co-opmodus werkt.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Fire Emblem

Het is alweer even geleden dat er een deel uit de Fire Emblem-reeks op een console uitkwam. Fire Emblem: Radiant Dawn van tien jaar geleden was de laatste. Ontwikkelaar Intelligent Systems combineert tactische gameplay en RPG-elementen al jaren op gepaste wijze, waardoor je Fire Emblem voor de Switch zeker in de gaten moet houden. Er wordt aan de game gewerkt, maar er is nog niks over bekend. Echt helemaal niets. Zelfs geen teaser.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Metroid Prime 4

Het nieuwe avontuur met Samus Aran is nog zo'n game waar bar weinig over bekend is. Afgezien van een korte teaser heeft Nintendo nog niks uit de doeken gedaan. Wel gaat het gerucht dat Bandai Namco aan Metroid Prime 4 werkt. Nog altijd wordt de eerste game binnen de reeks beschouwd als een van de beste games ooit gemaakt. Het is afwachten of Bandai Namco aan het werk van Retro Studios kan tippen.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Bayonetta 3

Onze favoriete femme fatale krijgt een gloednieuw deel op de Switch. In Bayonetta 3 maak je weer gebruik van haar vertrouwde arsenaal, waaronder acrobatische trucs, kogelregens en demonische aanvallen die je op de gevarieerde vijanden loslaat. De E3 is een perfect moment om wat meer informatie vrij te geven.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Mario Party 11

Zonder Mario Party geen feestje, dus dat geldt ook voor de Switch. Er is namelijk niks zo leuk als je beste vriend een mes in de rug te steken door uitgerekend zijn ster te stelen. Komt Nintendo met een fonkelnieuw deel van de partygame? Of gaat het voor de Mario Kart 8-aanpak en komt het met een Deluxe-versie van 10? Het is vooralsnog koffiedik kijken.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

FIFA 19

FIFA 18 was een commercieel succes op de Switch, dus de kans is zeer groot dat FIFA 19 ook naar Nintendo's handheldconsole komt. Het is te hopen dat The Journey nu wel een aanwezig is en dat FUT net als de pc, PlayStation 4 en Xbox One alle toeters en bellen heeft. Maar dat 'EA Sports, it's in the game' ook door je Switch-speakers galmt, is vrijwel zeker.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Fortnite

Fortnite is een succes op de pc. Fortnite is een succes op de PlayStation 4. En Fortnite is een succes op de Xbox One. Is er een reden voor ontwikkelaar Epic Games om de Switch over te slaan,en de kans om zijn battle royale-imperium uit te breiden links te laten liggen? Wij kunnen er in ieder geval geen bedenken.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Pikmin

Olimar en zijn vrienden zijn al jaren een prettige verschijning op Nintendo's consoles. Sinds Pikmin 3 voor de Wii U is het echter angstvallig stil rond de astronauten en de (plant)aardige Pikmin. Werkt Nintendo aan een nieuw deel of speel je straks alleen met de Pikmin in Super Smash Bros. voor de Switch?

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Nintendo Switch Online

Nintendo lanceert dit najaar de online abonnementsdienst van de Switch. Het leverde tot nu toe enkel lauwe reacties op. Ga je namelijk 20 euro per jaar neerleggen voor Splatoon 2, cloudsaves en enkele NES-games? Nintendo moet hoe dan ook met een charmeoffensief komen en daar is de E3 2018 het perfecte moment voor.

Kans op aanwezigheid: zo goed als zeker.

Animal Crossing

Iedereen houdt van K.K. Slider en de andere bosdiertjes uit Animal Crossing-reeks. Dat bewijst Animal Crossing: Pocket Camp voor iOS en Android wel. De hybride kwaliteiten van de Switch zijn dus perfect voor het opbouwen van een nieuw leven. Het is alleen de vraag of Nintendo het succes van Pocket Camp wil ondermijnen.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Mario + Rabbids 2

Ineens was daar Mario + Rabbids: Kingdom Battle tijdens Ubisofts E3 2017-presentatie. In eerste instantie moest iedereen aan de combinatie wennen, maar ondertussen weten we wel beter. Mario + Rabbids is een briljante samensmelting van twee werelden. Donkey Kong moet nog worden losgelaten in het origineel, maar er is een kans dat Ubisoft en Nintendo wederom de handen ineenslaan.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

The Legend of Zelda

Volgens een nieuwe vacature bij Nintendo is het bedrijf op zoek naar ervaren leveldesigner voor The Legend of Zelda-reeks. Werkt het bedrijf al aan een vervolg op Breath of the Wild, is het downloadable content of toch een spin-off? Nintendo kennende werkt de ontwikkelaar sowieso aan een vervolg, maar wordt daar voorlopig nog niet over gesproken. Veel kans dat het dus een spin-off is.

Kans op aanwezigheid: twijfelachtig.

Mario Kart 9

Voor de Switch heb je inderdaad al Mario Kart 8 Deluxe, maar dat blijft natuurlijk een port. Is een nieuw deel in de vorm van Mario Kart 9 dan een mogelijkheid? Zo heel erg gek is dat niet. Mario Tennis Aces is bijna uit, dus Nintendo kan dan mooi aan een andere Mario spin-off werken. Of komt er toch nog een F-Zero? Wij houden onze vingers gekruist.

Kans op aanwezigheid: korreltje zout.

Read this next