Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2016 - Xbox One S biedt geen betere prestaties

Microsoft licht functie nieuwe hardware toe.

De nieuwe hardware van de Xbox One S zorgt niet voor betere prestaties. Volgens Microsoft dienen de nieuwe GPU en CPU enkel om HDR mogelijk te maken.

Microsoft onthulde De Xbox One S twee dagen geleden op diens persconferentie. De console is een kleinere versie van de oorspronkelijke Xbox One. Daarnaast ondersteunt de nieuwe Xbox One HDR en 4K beelden.

Microsofts uitspraak dient als toelichting op de verwarring die ontstond rondom uitspraken van Rod Fergusson, hoofd van studio The Coalition. Volgens Fergusson kan de nieuwe hardware gebruikt worden voor betere frame rates in games als Gears of War 4.

Volgens Xbox-medewerker Albert Penello voegt de nieuwe hardware echter niets aan de performance van games toe. "De nieuwe hardware heeft geen invloed op games. Letterlijk geen invloed. [De verschillende Xboxen] zijn identiek. Het is niets, het is letterlijk niets."

Penello voegt toe dat de nieuwe hardware enkel bedoeld is voor HDR, 'high dynamic range.' Dit is een technologie die de mogelijkheid biedt tot levendigere kleuren en contrast op televisies die dit ondersteunen.

Xbox-baas Phil Spencer sluit zich hier bij aan. Hij adviseert spelers "geen Xbox One S te kopen omdat je denkt dat het Xbox One games beter afspeelt, want daar is de console niet voor ontworpen."

Wil je niets van E3 2016 missen? Raadpleeg dan snel het E3 2016 overzicht met informatie over alle livestreams, games en het laatste nieuws.

Bekijk op YouTube

Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.
Reacties