Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2016 vooruitblik

Welke games mag je van de grote uitgevers verwachten?

Een groot deel van het plezier rond de E3-beurs is de speculatie vooraf. Voor de start van de E3 2016 persconferenties doen er de gekste geruchten de ronde. Dit jaar zijn er echter al uitzonderlijk veel aankondigingen geweest voor de beurs zelfs maar begonnen is. Kleinere ontwikkelaars en uitgevers willen nog even in de spotlight staan voordat de grote spelers de aandacht opeisen.

Ondanks de aankondiging van enkele grote games zoals Watch Dogs 2 blijft het echter nuttig en leuk om even vooruit te blikken en onze fantasie de vrije loop te laten. Onderstaande games zijn ofwel al bevestigd, worden in hardnekkige geruchten vernoemd of hopen wij gewoon de komende week te zien. Als je geen moment van E3 2016 wilt missen, raadpleeg dan het E3 2016 overzicht met alle livestreams, aangekondigde games en laatste nieuws.

Bethesda

Dit is pas het tweede jaar dat Bethesda zijn eigen E3-persconferentie geeft. Vorig jaar stond helemaal in het teken van Doom en Fallout 4. Dit jaar draait het bij de uitgever voornamelijk om sequels. Als we de geruchten mogen geloven dan worden zowel Wolfenstein: The New Order 2, The Evil Within 2 en Prey 2 aangekondigd. Bethesda had afgelopen maand al bekendgemaakt dat er gameplaybeelden van Dishonored 2 getoond gaan worden. De grootste verrassing is echter Prey 2. Na een moeizame ontwikkeling heeft Bethesda de game officieel in 2014 geannuleerd. Volgens de geruchten werkt Arkane Studios echter aan een reboot. Last but not least, krijg je te horen of de geruchten over de Skyrim remaster inderdaad waar zijn.

De E3 2016 Bethesda livestream start op maandag 13 juni, 04:00 uur.

Electronic Arts

Electronic Arts gooit het dit jaar over een andere boeg. De uitgever is namelijk zelf niet fysiek aanwezig op de E3-beurs, maar organiseert elders zijn eigen evenement. Toch heeft EA zoals elk jaar een flink arsenaal aan games achter de hand om de nodige aandacht op te eisen. De grote blikvanger is dit jaar Battlefield 1 waarin de serie je naar de loopgraven in de Eerste Wereldoorlog stuurt. Daarnaast komt er misschien een glimp van de eerste gameplaybeelden van Titanfall 2. Ook meer duidelijkheid over Mass Effect: Andromeda mag niet ontbreken. Traditiegetrouw presenteert de uitgever een hele reeks sportgames, waaronder FIFA 17, Madden NFL 17, NBA Live en NHL 17. En hoe zit het met Star Wars, aangezien tegen de Kerst de eerste van een reeks spin-offs in de bioscopen draait?

De E3 2016 Electronic Arts livestream start op zondag 12 juni, 22:00 uur.

Microsoft

Microsoft zet dit jaar wederom zijn beste been voor door zich op de gamer te richten. Dat zou zich volgens de geruchten (en net zoals bij Sony) uiten in een krachtigere console, met de codenaam Xbox One Scorpio. Sony heeft echter al laten weten dat het de PlayStation 4K niet op E3 gaat tonen, dus kan Microsoft de show stelen als het zijn kaarten goed speelt. Voorts kun je veel gamenieuws voor Windows 10 verwachten. Microsoft wil gaming namelijk opnieuw beter ondersteunen. En ook dé Microsoft blockbuster van dit najaar mag niet ontbreken: Gears of War 4. Met een releasedatum in oktober staat het zo goed als vast dat er nieuwe gameplay wordt getoond van het vierde deel in de reeks. En met wat geluk komt er ook meer informatie over Sea of Thieves, de nieuwe game van Rare.

De E3 2016 Microsoft livestream start op maandag 13 juni, 18:30 uur.

Nintendo

Na het overlijden van Satoru Iwata en de tegenvallende verkoopcijfers van de Wii U probeert Nintendo er alles aan te doen om weer de juiste koers te vinden. Wie echter tijdens de E3 2016 een onthulling van de Nintendo NX verwacht, komt van een koude kermis thuis. Nintendo heeft wel aangegeven dat The Legend of Zelda op de beursvloer aanwezig is. Wellicht de laatste grote titel voor de Wii U. Eigenaren van een Nintendo 3DS hebben meer titels om naar uit te kijken. Pokémon Sun and Moon, Monster Hunter Generations, Dragon Quest 7 en Tokyo Mirage Sessions #FE worden onder meer in Los Angeles getoond. Toch zou het goed kunnen dat Nintendo de verwachtingen opzettelijk laag houdt en wel een aantal verrassingen tijdens de Nintendo Direct laat zien.

De E3 2016 Nintendo livestream start op dinsdag 14 juni, 17:00 uur.

Sony

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de PlayStation Neo 4K bestaat, maar wordt niet tijdens de gamesbeurs getoond. Wel is het aannemelijk dat de PlayStation VR in de schijnwerpers wordt gezet. Hoe zit het echter met de games? Vorig jaar verraste Sony vriend en vijand met games als Shenmue 3, The Last Guardian en Final Fantasy 7 Remake. Samen met Gran Turismo Sport, Horizon: Zero Dawn en No Man's Sky gaan we daar ongetwijfeld meer van zien. Ook kleinere titels als Gravity Rush 2, Drawn to Death, What Remains of Edith Finch en Hellblade gaan vermoedelijk de revue passeren. Om echter de show te kunnen stelen, gaat Sony ongetwijfeld nog iets uit de hoge hoed toveren. Zo gaan er verhalen over de aankondiging van The Last of Us 2 en een nieuwe God of War.

De E3 2016 Sony livestream start op dinsdag 14 juni, 03.00 uur.

Square Enix

De Japanse uitgever heeft ondertussen al laten weten wat het allemaal gaat tonen op de E3-beurs. Minder mysterieus dan de andere grote namen dus, maar het komt de duidelijkheid wel ten goede. Het bedrijf trapt af met meer informatie over Final Fantasy 15 en ook een presentatie van Deus Ex GO. Deze volgt in de voetsporen van het eerdere succes van Hitman GO. Deus Ex: Mankind Divided zelf krijgt ook uitgebreid aandacht, met ongetwijfeld nieuwe gameplay. Daarna is het Minecraft-achtige Dragon Quest Builders aan de beurt. In de dagen daarna komt er ook meer informatie voor Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue en krijgt ook cult-sequel Nier: Automata meer aandacht.

Ubisoft

Ubisofts persconferentie is ieder jaar een spektakel, dankzij de presentatie van Aisha Tyler en een handjevol gasten. Je kunt dit jaar in ieder geval veel games verwachten. Ghost Recon Wildlands, Just Dance 2017, For Honor en Watch Dogs 2 zijn in ieder geval bevestigd. Laatstgenoemde komt dit jaar nog uit en speelt zich in San Fransisco af. Daarnaast werkt Ubisoft aan een aantal VR-titels, zoals Eagle Flight en Wherewolves Within. Het gerucht gaat dat het bedrijf nog twee VR-titels gaat onthullen. Eveneens heeft Ubisoft iets in petto omtrent de Raving Rabbids en is er een grote kans dat Ubisoft de langetermijnplanning van The Division uit de doeken doet. Of je een nieuwe Assassin's Creed gaat zien is echter nog afwachten.

De E3 2016 Ubisoft livestream start op maandag 13 juni, 22:00 uur.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties