Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2016 - Square Enix toont Dragon Quest Builders gameplay

Herbouw historisch Alefgard.

Tijdens de livestream van Square Enix is gameplay van Dragon Quest Builders getoond.

De game speelt zich af in een alternatieve versie van de wereld uit Dragon Quest 1, waar het kwaad heeft overwonnen en de wereld heeft vernietigd. Het is aan jou de taak om de verschillende continenten in het koninkrijk te herbouwen.

Je speelt in een derdepersoonsperspectief, en de game draait om het vergaren van grondstoffen in de vorm van blokken. Die blokken zijn vervolgens te plaatsen hoe je wilt. Naast dorpen kun je ook vallen bouwen om monsters te verslaan.

Je kunt monsters ook direct te lijf gaan. Met de items die je van verslagen monsters krijgt, kun je bruikbare voorwerpen zoals fakkels en geneeskrachtige zalfjes maken.

In plaats dat je experience points verdient, kun je wapens en armor maken om sterker te worden. Je dorp kan echter wel in levels stijgen. Dat doe je door huizen en tuinen te herbouwen.

Afhankelijk van wat je plaatst in een kamer, krijgt je kamer een specifiek doel. Wanneer je bijvoorbeeld bedden plaatst, herkent de game dat je een slaapkamer bouwt. Voor specifieke kamers krijgt je dorp meer experience points.

NPC's in je dorp kunnen je verzoeken om bepaalde huizen of werkplaatsen te bouwen. Aan de hand van bouwplaten kun je zien welke grondstoffen je nodig hebt, en hoe je moet bouwen. Nadat je het verzoek hebt volbracht, kun je zelf aanpassingen aan het ontwerp maken.

Dorpelingen kunnen ook taken voor jou volbrengen, zoals eten klaarmaken. In sommige quests krijg je een groep die meehelpt met vechten. In de aankondigingstrailer is ook te zien hoe de dorpelingen grondstoffen voor je verzamelen.

Sommige quests vereisen dat je een boss-monster verslaat. Tijdens deze gevechten loopt je stad gevaar. Zo kan een Rock Golem met grote rotsen de muren van je stad vernielen. Sommige boss-monsters zijn niet met conventionele wapens te beschadigen.

Je kunt ook rails bouwen voor een mijnkar, om sneller door de wereld te reizen. Daarnaast kun je met kanonnen niet alleen vijanden, maar ook bergen vernielen. Dat is tevens een manier om snel een grote hoeveelheid grondstoffen te ontginnen.

Dragon Quest Builders komt op 14 oktober uit op de PlayStation 4 en PlayStation Vita.

Wil je niets van E3 2016 missen? Raadpleeg dan snel het E3 2016 overzicht met informatie over alle livestreams, games en het laatste nieuws.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Dragon Quest Builders

PS4, PS3, PlayStation Vita, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties