Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2016 - Omega Force kondigt Berserk game aan

Duistere fantasie in een Middeleeuws Europa.

De volgende game in de Warriors-serie van ontwikkelaar Omega Force is gebaseerd op manga-serie Berserk.

Uitgever Koei Tecmo beschrijft de game als 'hun meest dodelijk Warriors-game ooit.' Berserk is niet de eerste manga die de studio omzet tot een Warriors-game. Zo maakte Omega Force eerder games gebaseerd op One Piece en The Heroic Legend of Arslan.

De Berserk manga wordt geschreven en geïllustreerd door Kentaro Miura. Het volgt het verhaal van de huursoldaat Guts, die zich bij het huurleger Band of the Hawk van Griffith aansluit. De manga loopt al sinds 1989 en krijgt sporadisch een nieuw hoofdstuk.

Sinds het ontstaan van de manga is Berserk onder andere in een geanimeerde serie omgezet. Tevens begint er deze zomer een nieuwe animeserie. Dark Souls- regisseur Hidetaka Miyazaki noemt Berserk een van zijn grootste inspiratiebronnen.

Berserk wordt momenteel ontwikkeld voor de pc, PlayStation 4 en PlayStation Vita. Een releasedatum is nog niet bekend.

Wil je niets van E3 2016 missen? Raadpleeg dan snel het E3 2016 overzicht met informatie over alle livestreams, games en het laatste nieuws.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties