Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2016 - Eerste The Legend of Zelda: Breath of the Wild gameplay getoond

Vrij als de wind.

Tijdens de Nintendo E3-livestream zijn de eerste gameplaybeelden van The Legend of Zelda: Breath of the Wild getoond.

In de beelden is te zien hoe Link een wild paard temt, alsook hoe je bomen, kasteelmuren en bergwanden kunt beklimmen. Link heeft ook beschikking tot een paraglider. Tot slot kun je op je vijanden afsluipen en een verrassingsaanval inzetten.

In een bepaalde scène zie je hoe vuur door vlambaar materiaal ontstaat. Dat kan naar explosieve vaten doorslaan. Daarnaast zijn grote rotsblokken voorzien van physics, waardoor je ze van een berghelling kunt laten afrollen.

Een stamina-balk limiteert Link in het klimmen en het duwen van rotsblokken.

Er zijn ook survival-elementen getoond. Link moet jagen, foerageren en zijn eten in de vrije natuur koken. Je kunt ook bomen omhakken, en de boomstam gebruiken om bijvoorbeeld een kloof te overbruggen. Gewonnen materialen zijn te gebruiken om voorwerpen mee te craften.

Link heeft verschillende magische spreuken tot zijn beschikking. Zo kun je kolommen van ijs uit het water toveren en metalen voorwerpen met magnetisme manipuleren.

Ook is te zien hoe Link verschillende armor sets draagt. Hij kan vechten met zijn zwaard en schild, een speer, knotsen en een pijl en boog.

De live gameplaydemonstratie gaat verder wanneer Link wakker wordt in de Shrine of Resurrection. Link krijgt een Sheikah Slate, dat mysterieuze schakelaars manipuleert en hem tegen het kwaad moet beschermen. De Slate bevat ook een map.

De game heeft ook een minimap, waarop quest-objectieven worden weergegeven.

Rupees en hartjes zijn niet langer te verdienen door gras te kappen. Je moet eten om je health aan te vullen.

In combat kun je een slow motion-aanval uitvoeren, door met exacte timing een tegenaanval in te zetten.

Equipment in de game heeft statistieken. Kleding kent een armor-rating, wapens een attack-rating. Wapens en schilden kunnen tevens breken, waardoor het van belang is dat je de wapens van je vijanden verzamelt.

Reggie Fils-Aimé laat weten dat de game in de open wereld geen laadtijden kent. Voorts heeft de game voice-acting.

Wil je niets van E3 2016 missen? Raadpleeg dan snel het E3 2016 overzicht met informatie over alle livestreams, games en het laatste nieuws.

Meer over The Legend of Zelda: Breath of the Wild weten? Lees dan ons overzicht van alle Zelda Breath of the Wild info die tot nu toe bekend is.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties