Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2016 - Bethesda onthult Quake Champions

De "pionier van e-Sports" is terug.

Bethesda heeft tijdens zijn E3 show een trailer voor Quake Champions laten zien.

De trailer toont een focus op arena-based multiplayer-gevechten. Studiohoofd Tim Willits belooft een game voor spelers van alle skill-niveaus. Verder ondersteunt de game 120 Hertz en een ontgrendelde framerate.

De personages in de game hebben elk verschillende attributen en vaardigheden. Daarenboven is aangegeven dat Quake Champions ondersteuning biedt voor eSports liga.

De game is ontwikkeld met Quake in het achterhoofd, oftewel arena's, snelheid en op de pc gericht. Daarnaast wilt id Software zoveel mogelijk spelers aantrekken door iedere Champion van een unieke stijl te voorzien, vergelijkbaar met de heroes uit MOBA's.

Ontwikkelaar Sabre Interactive werkt mee aan de game. De studio werkte voorheen aan de multiplayer van diverse Halo-games en maakte zelf de game Inversion.

Quake Champions komt uit voor de pc. Tijdens Quakecon wordt er meer informatie gedeeld.

Wil je niets van E3 2016 missen? Raadpleeg dan snel het E3 2016 overzicht met informatie over alle livestreams, games en het laatste nieuws.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties