Skip to main content

E3 2016 - Alle livestreams, nieuws en games

Update: Microsoft, Ubisoft en Sony.

Het is weer die tijd van het jaar. De Electronic Entertainment Expo 2016 (E3 2016 voor de kenners) vindt vanaf 14 tot 16 juni in Los Angeles plaats. Op deze pagina geven we een overzicht van alle livestreams, bijbehorend nieuws en de nieuwste games en aankondigingen.

Alle grote uitgevers geven E3 2016 persconferenties en ook voor consolefabrikanten Sony, Microsoft en Nintendo is het de uitgelezen kans om nieuwe hardware of exclusives voor te stellen. Hieronder vind je een overzicht van alle data van de livestreams, hoe je ze bij ons kunt bekijken en welk nieuws en nieuwe games elke uitgever aankondigt.

Het evenement bestaat ondertussen al meer dan twintig jaar en is niet uit de gamesindustrie weg te denken. Dit jaar veranderen er echter enkele zaken. Electronic Arts heeft namelijk besloten om zijn eigen evenement te organiseren: EA Play. Ook wordt er meer nieuws dan ooit vòòr de start van de beurs al gelekt.

Maar toch kan dat de pret niet drukken. Na de persconferenties volgt er ongetwijfeld nog genoeg sappig nieuws. Neem elke dag een kijkje op onze site en dit handig overzicht, want wij zorgen dat je geen enkel nieuwtje moet missen!

Nog een extra tip: als je meteen een overzicht van het laatste nieuws wilt, klik dan door naar ons E3 2016 overzicht.

Electronic Arts - zondag 12 juni, 22:00 uur

De gigantische uitgever is dit jaar niet op de E3-beurs zelf te vinden, maar organiseert een eigen evenement in Londen en Los Angeles: EA Play. Zoals verwacht ligt de focus tijdens de EA persconferentie vooral op shooters: centraal staan Titanfall 2 en de nieuwe Star Wars Battlefront 2. Daarnaast worden er nieuwe details rond Battlefield 1 bekendgemaakt. Sportfans krijgen op hun beurt Madden 17 en nieuwe FIFA 17 details voorgeschoteld. Mass Effect Andromeda komt in een trailer aanbod, maar meer informatie volgt in de herst. Afsluiter van dienst is indie-game Fe.

Volg hier de Electronic Arts E3 2016 livestream

Het belangrijkste Electronic Arts E3 2016 nieuws:

Bethesda - maandag 13 juni, 04:00 uur

Vorig jaar organiseerde Bethesda voor het eerst een eigen persconferentie op de E3-beurs. Het bedrijf zit dan ook nog niet zo lang in de uitgeverswereld. Na het succes van vorig jaar, gaat Bethesda echter voort op dit elan. We zien de eerste in-game beelden van Dishonored 2. Toekomstige Fallout 4 en Doom DLC wordt voorgesteld. Opvallender zijn twee nieuwe games: Quake Champions en Prey. Zoals eerder gelekt krijgt Skyrim een Special Edition. Afsluiten doen we met het kaartspel TES Legends.

Volg hier de Bethesda E3 2016 livestream

Het belangrijkste Bethesda E3 2016 nieuws:

Microsoft - maandag 13 juni, 18:30 uur

Na de wapenwedloop tijdens de Koude Oorlog is er nu de hardwarewedloop. Microsoft kondigt tijdens zijn E3 2016 persconferentie wtee nieuwe consoles aan: de kleinere Xbox One S en de krachtigere Xbox One Scorpio. Daarnaast zet de gigant sterk in op cross-platform functionaliteit met Xbox Play Anywhere. Gears of War 4 is de eerste titel die op zowel Xbox One als pc zonder extra kosten kunt spelen. Forza Horizon 3 wordt officieel aangekondigd. We Happy Few is een nieuwe intrigerende adventure game. In Dead Rising 4 keert Frank West terug naar Colorado. De eerste gameplaybeelden van Sea of Thieves tonen chaos op zee en in Scalebound ga je eveneens met vrienden aan de slag. Een trailer en releasedatum voor Halo Wars 2 sluiten de rangen.

Volg hier de Microsoft E3 2016 livestream

Het belangrijkste Microsoft E3 2016 nieuws:

PC Gaming Show - maandag 13 juni, 20:30 uur

AMD en PC Gamer slaan na een eerste editie vorig jaar opnieuw de handen in elkaar om aandacht te besteden aan de pc gaming scene. Bohemia Interactive (bekend van DayZ), Relic (Company of Heroes en Homeworld) en Studio Wildcard (Ark: Survival Evolved) komen alvast een presentatie geven.

Ubisoft - maandag 13 juni, 22:00 uur

De jaarlijkse conferentie van Ubisoft vindt opnieuw plaats onder leiding van de charmante Aisha Tyler. De meeste aankondigingen van de uitgever zijn al op voorhand gelekt, dus verwacht geen grote verrassingen. Ghost Recon: Wildlands krijgt voldoende tijd in de spotlight en verschijnt begin volgend jaar. Er komt een nieuwe South Park game: The Fractured But Whole. De eerste gameplaybeelden van For Honor maken indruk. Trails of the Blood Dragon is nu te downloaden. Grow Home krijgt een sequel: Grow Up. Watch Dogs 2 krijgt een lange demonstratie. Afsluiter van de dag is Steep, een verrassende wintersport simulatie.

Volg hier de Ubisoft E3 2016 livestream

Het belangrijkste Ubisoft E3 2016 nieuws:

Sony - dinsdag 14 juni, 03.00 uur

Sony pakte vorig jaar uit met een haast legendarische conferentie, vol games die doodgewaand waren. Dit jaar staat in het teken van nieuwe games. God of War 4 speelt zich in een nieuwe mythologie af. Days Gone is een nieuwe zombie game met een biker in de hoofdrol. Hideo Kojima stelt zijn nieuwe game Death Stranding voor. Insomniac werkt aan een nieuwe Spiderman. Resident Evil 7, Horizon Zero Dawn, Detroit Become Human en Call of Duty: Infinite Warfare krijgen nieuwe gameplay footage. The Last Guardian en PlayStation VR lanceren beide in oktober. En voor de fans van de Crash Bandicoot games is er de aankondiging rond de remakes.

Volg hier de Sony E3 2016 livestream

Het belangrijkste Sony E3 2016 nieuws:

Nintendo - dinsdag 14 juni, 18:00 uur

De afgelopen maanden leek het erop dat de NX éindelijk aangekondigd zou worden tijdens deze persconferentie. Maar dat is dus niet het geval. Nintendo legt zich volledig toe op de nieuwe The Legend of Zelda, met uitgebreide gameplay. De eerste dag van Nintendo Treehouse: Live gaat het dan weer hebben over Pokémon Sun and Moon, terwijl de tweede dag zich waarschijnlijk focust op Monster Hunter Generations, Dragon Quest VII en Tokyo Mirage Sessions #FE.

Volg hier de Nintendo E3 2016 livestream

Het belangrijkste Nintendo E3 2016 nieuws:

Ander opmerkelijk E3 2016 nieuws

Ook de kleinere ontwikkelaars en uitgevers maken tijdens E3-beurs spannende aankondigingen:

Read this next