Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dying Light onthuld door maker Dead Island

Ondode avonturen op op zowat alle platformen.

Techland heeft gisteren Dying Light aangekondigd. De game zou een spirituele opvolger voor Dead Island kunnen worden genoemd.

De ontwikkelaar omschrijft de game als een first-person survival horror game met Mirror's Edge's free running elementen. Daarnaast zal er ook een dag- en nacht-cyclus zijn en kan je een grote open wereld verkennen.

Overdag is het de bedoeling dat je de wereld verkent en grondstoffen en voorraden verzamelt om zo onder meer wapens in elkaar te kunnen stoppen. De ondode populatie van de wereld die er overdag vrij rustig bijloopt wordt onder het licht van de maan echter een pak agressiever. 's Nachts zal je al je vergaarde grondstoffen dus moeten gebruiken om bij het ochtendgloren nog steeds tot het kamp der levenden te behoren.

Door de "inventieve free running mogelijkheden" zal je zo goed als elk plekje in de spelwereld kunnen verkennen. Door het weapon crafting systeem zal de actie en survival ervaring nog een extra boost krijgen, aldus Paweł Marchewka, baas van Techland.

Dying Light zal volgend jaar verschijnen voor PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties