Skip to main content

Dying Light 2 user interface is volledig naar eigen wens aan te passen

Aandacht voor zowel immersie als toegankelijkheid.

Ontwikkelaar Techland heeft een nieuwe 'Know More'-video uitgebracht over Dying Light 2: Stay Human. Daarin vertelt UI producer Agata Sykuła meer over de user interface die je volledig naar eigen wens kunt aanpassen.

Zo kunnen puristen zaken als health bars en quest trackers onzichtbaar maken. Je kunt er bij veel HUD-elementen ook voor kiezen om ze 'dynamisch' te maken, waardoor ze enkel onder bepaalde omstandigheden zichtbaar zijn. Zo kun je instellen dat quest trackers enkel verschijnen wanneer je in de buurt van je objective bent.

Bekijk op YouTube

Ook aan mensen met een beperking is gedacht. Zo is het mogelijk om de tekst op het scherm te vergroten en van een achtergrondkleur te voorzien. Daarnaast kun je er voor kiezen om een knop ingedrukt te houden om te slagen voor een quick-time event en zijn er verschillende kleurenprofielen voor mensen met kleurenblindheid.

Dying Light 2 komt op 4 februari uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Wie de eerste game in de reeks nog niet heeft gespeeld, leest hier Carl zijn Dying Light review.

Read this next