Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dying Light 2 - snel XP verdienen uitgelegd

Onze tips om sneller XP te krijgen.

Als je weet wat de beste manieren zijn om XP te krijgen in Dying Light 2, dan zal het makkelijker zijn om nieuwe skills vrij te spelen.

Over het algemeen zijn er twee manieren om XP te krijgen - door verhaalmissies te voltooien, te vechten en je te wagen aan parkour, wie dat laatste doet, krijgt als beloning skill points die je op hun beurt dan weer helpen om nieuwe vaardigheden verder aan te scherpen.

Hoewel je vaak beide doet, zijn er toch zaken die je best voorrang geeft als je sneller XP wilt verdienen.

Cover image for YouTube videoDYING LIGHT 2 Review - Was het 7 jaar wachten waard?

Zo krijg je sneller XP in Dying Light 2

Een van de belangrijkste zaken die je moet weten, als je de eerste Dying Light hebt gespeeld, is dat de bonus nighttime XP terug is in Dying Light 2.

Hoewel je XP krijgt door overdag te vechten of te klimmen, zal je meer bonus XP krijgen voor acties die je 's nachts doet.

Het enige nadeel hier is, zoals de game in de eerste uren uitlegt, dat je dan zal moeten afrekenen met veel sterkere geïnfecteerden die je 's nachts genadeloos doorheen de stad achtervolgen als ze je zien. Over grotere risico's die grotere beloningen opleveren gesproken!

Als daar niet van houdt, dan kun je ook sneller XP verdienen door military supply drops te gaan stelen. Wanneer je op een hoog uitkijkpunt in Dying Light 2 staat, haal dan je verrekijker te voorschijn en bekijk daarmee de nabije omgeving.

Je verrekijker is essentieel gereedschap bij het ontdekken van belangrijke punten en bij die laatste horen ook onaangeroerde military supply drops op de daken van hoge gebouwen. Als je erin slaagt om ze te bereiken en de kisten op die locatie te openen, dan zal je beloond worden met een berg XP.

Als je in het bijzonder parkour XP wilt krijgen, dan raden we je aan om je te focussen op de Parkour Challenges. Die liggen verspreid over Villedor en via de verrekijker kun je ze ontdekken op de map.

Bij Parkour challenges krijg je vaak de taak om bepaalde plek binnen een bepaalde tijdslimiet te bereiken en als je hierin slaagt, dan zal je een behoorlijke hoeveelheid aan bonus Parkour XP krijgen.

Wat de Combat XP-punten betreft zijn er veel minder opties beschikbaar. Die kun je namelijk alleen krijgen door de verhaalmissies van Dying Light 2 te voltooien. Die belonen je meestal met een schat aan XP-punten voor zowel Combat en Parkour of je kunt je ook altijd wagen aan specifieke Combat challenges

Hieronder geven we je een voorbeeld van een Combat Challenge-punt op je kaart, die zal je de opdracht geven om binnen een bepaalde tijdslimiet enkele geïnfecteerden te doden.

Net zoals de Parkour-opdrachten, zijn de Combat Challenges ook erg belangrijk als je zo snel mogelijk Combat XP wilt krijgen. Naast de verhaalmissies zijn dit de taken die je zo snel mogelijk wilt voltooien als je graag zo vlug mogelijk je Combat-vaardigheden wilt aanscherpen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dying Light 2 Stay Human

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties