Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dying Light 2 lengte: Hoe lang duurt het om Dying Light 2 uit te spelen

Zo lang duurt het om Dying Light 2 volledig uit te spelen.

Nadat ontwikkelaar Techland onthulde dat Dying Light 2 meer dan 500 uur aan content bevat werd er naar aanloop van de release van de game veel gediscussieerd over de lengte van Dying Light 2

Ondanks dat de ontwikkelaar even later onthulde dat het hier gaat over de tijd die je spendeert als je alles wilt gedaan en gezien hebben, willen we toch aan jullie laten weten hoe lang wij erover deden om Dying Light 2 uit te spelen en alles te zien wat de game voor ons in petto heeft.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

De duur van Dying Light 2: Hoe lang duurt het om Dying Light 2 uit te spelen?

Naar aanloop van de release zei ontwikkelaar Techland dat het ongeveer 500 uur duurt om Dying Light 2 “uit te spelen” - oftewel hoe lang het duurt om hem uit te spelen als je “graag het maximale uit je game wilt halen” door alle quests te doen, alle eindes te ontgrendelen en “elk deel van de wereld te verkennen”.

De ontwikkelaar onthulde later dat het ongeveer 80 uur duurt om het verhaal en de zijmissies te voltooien. Wie ervoor kiest om zich volledig te focussen op het verhaal, zal hier ongeveer 20 uur voor nodig hebben. Beide cijfers zijn iets haalbaarder dan de 500 uur die eerder werden beweerd.

Maar hoe accuraat zijn die inschattingen nog nu we de game zelf kunnen spelen? Iemand van ons deed er ongeveer 25 uur om enkel het verhaal uit te spelen, een andere deed er dan weer tussen de 30 en de 35 uur over om het verhaal en een beetje extra content uit te spelen. Wat de vertakkingen betreft - waar de laatste totaaltijd aan heeft bijgedragen - vinden we dat die je constant naar het einde lijken te leiden, dus welke keuzes je ook maakt, ze zouden normaal gezien geen invloed mogen hebben op de duur van het verhaal.

Weet wel dat als je zelf alles in Dying Light 2 hebt gedaan, de game nog wat te bieden heeft in de toekomst. Zo onthulde Techland eerder dat hij de game minstens vijf jaar wilt voorzien van post-launch DLC's.

Wanneer krijg je toegang tot de open-wereld van Dying Light 2?

Bij Dying Light 2 moet je eerst de lange proloog doorlopen alvorens je toegang krijgt tot de openworld van de stad..

Tijdens introductie ontmoet je het hoofdpersonage Aiden, kom je meer te weten over zijn achtergrondverhaal, ontdek je onder andere meer over de features, parcours, de first-person-gevechten en kom je te weten welke invloed de dag-en-nacht-cyclus heeft op de geïnfecteerde vijanden.

Bekijk op YouTube

In totaal duurt de proloog ongeveer twee uur. In het bovenstaande filmpje kun je het eerste uur van de game, tot je in de stad aankomt, bekijken. Na het einde van het filmpje krijg je nog twee aanvullende missies (Getting Stronger en Markers of the Plague) waarin je - nu volgen er lichte spoilers - in de stad op zoek moet gaan naar een Biomarker die ervoor zal zorgen dat je kunt integreren in deze post-apocalyptische maatschappij.

Wanneer je daarmee klaar bent, is het mogelijk om de eerste gebieden van de stad vrij te verkennen, zijmissies te starten en Windmills te ontgrendelen.

Wie hoopte dat hij meteen fast travel kon gebruiken, is eraan voor de moeite, want voor die functie moet je eerst wat meer tijd in het verhaal steken.

Dus wie er uiteindelijk niet voor kiest om de game 500 uur te spelen, zal toch nog vrij veel kunnen zien en doen in de game. Dan rest ons nog om je veel succes te wensen bij alles wat je gaat zien en doen in Dying Light 2!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dying Light 2 Stay Human

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties