Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dying Light 2 fast travel: zo unlock je fast travel en alle Metro Station locaties uitgelegd

Je gebruikt al genoeg de benenwagen.

Dying Light 2 speelt zich af in de ruïnes van de stad Villedor en omdat jij zo snel mogelijk verschillende plekken wilt kunnen bereiken, zal je ongetwijfeld zo snel mogelijk fast travel willen ontgrendelen.

Jammer genoeg, zal de manier om fast travel te kunnen vrijspelen tot een bepaald punt in het verhaal van Dying Light 2 niet beschikbaar zijn. Je kunt namelijk niet gewoon naar een bepaald punt op de map wandelen en ermee in interactie gaan. Dat komt omdat je Villedor eerst van elektriciteit moet voorzien alvorens je iets kunt doen in de Metro stations.

Op deze pagina leggen we je het fast travel-systeem van Dying Light 2 uit - inclusief waar je wel en niet naartoe kunt gaan en hoe je de Metro Stations kunt ontgrendelen die er op hun beurt dan weer voor zorgen dat je snel op verschillende plekken in de stad kunt geraken.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoDYING LIGHT 2 Review - Was het 7 jaar wachten waard?

Hoe werkt het fast travel-systeem in Dying Light 2?

Aan het begin van de game zal het niet mogelijk zijn om te fast travellen in Dying Light 2. De functie wordt namelijk pas na ongeveer 15 uur beschikbaar, als je dankzij het verhaal het Central Loop-gedeelte van de map bereikt.

Tot dan zal het niet mogelijk zijn om te fast travellen, omdat er geen elektriciteit is in de stad en je daardoor het Metro Station dus ook niet opnieuw aan de praat kunt krijgen. Dus als je toch naar een Metro Station zou gaan om het opnieuw in werking te krijgen, dan zal er een boodschap op je scherm verschijnen die zegt dat er niet voldoende elektriciteit is om het station terug te laten werken.

Als je fast travel wel hebt kunnen ontgrendelen - zoals we hieronder uitleggen - dan zal het mogelijk zijn om overal in de game te fast travellen. Zolang je niet tot aan je knieën verzeild geraakt bent met de geïnfecteerden of de menselijke bandits, zal je gewoon je map kunnen openen via het inventory-scherm en naar het ontgrendelde station van je keuze kunnen teleporteren.

Hierbij is het wel belangrijk dat je weet dat je vanaf overal enkel maar naar de Metro Stations in Dying Light 2 kunt gaan. Het is dus niet mogelijk om snel naar de windmills, powerplants of andere soortgelijke herkenningspunten te gaan en daarom kun je dus uitsluitend je bestemming bereiken via een naburig Metro Station.

Zo ontgrendel je fast travel in Dying Light 2 2

Om fast travel te ontgrendelen in Dying Light 2, zal je de Central Loop van de stad moeten bereiken. Dat doe je nadat je 15 uur progressie hebt gemaakt in het verhaal - dus als je graag gebruik wilt maken van de Metro Stations, dan is het aangeraden om verhaalmissies te doen.

Tijdens de eerste uren in dat nieuwe gebied zal je een missie moeten doen waar iemand doelbewust je GRE Access Key gebruikt om de stad opnieuw te voorzien van stroom.

Deze missie zal ervoor zorgen dat er weer elektriciteit is en dat jij en een ander personage het dak van een wolkenkrabber in de Central Loop bereiken. Daar zullen jullie kunnen genieten van een fel lichtspektakel.

Na deze missie zal de elektriciteit opnieuw permanent werken in Villedor en is het ook meteen mogelijk om fast travel te gebruiken in Dying Light 2.

Alle locaties van de stations in Dying Light 2

Om fast travel-punten te ontgrendelen, zal je iets meer je best moeten doen. De Metro Stations zijn namelijk verspreid over de map van Dying Light 2 en om deze vrij te spelen zal je fysiek naar deze specifieke plaatsen op de map moeten gaan.

Wie een Metro Station wilt ontgrendelen, zal moeten afdalen naar het binnenste van het station en zal daar eerst alle narigheden die hij tegenkomt, moeten opruimen.

Dit kan gaan van het uitschakelen van een groep geïnfecteerden tot het doden van een groep Renegade bandits. Om die reden is het raadzaam om goed voorbereid te zijn en je tot de tanden toe te bewapenen, zeker als je er niet van houdt om iedereen via stealth uit te schakelen.

Wanneer je het gebied hebt leeg gemaakt, dan zal je enkel nog een electricity circuit puzzle moeten oplossen met een kabel die je al talloze keren hebt gebruikt en dan zal het Metro Station pas van jou zijn.

Er zijn in totaal 12 Metro Stations die je kunt ontgrendelen in Dying Light 2 en daarom tonen we hieronder enkele map-schermen waarop je kunt zien waar je ze precies kunt vinden in de gebieden Old Villedor en Central Loop:

Veel succes bij het ontgrendelen van de verschillende fast travel-punten die je doorheen de stad kunt vinden!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dying Light 2 Stay Human

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties