Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dying Light 2 factions - Wie zijn de beste: Peacekeepers of Survivors?

Welke kant kies jij in Villedor?

De verschillende Dying Light 2 Factions vechten om dominantie over Villedor en het is jouw job als protagonist om te beslissen wie er aan de macht komt.

Dying Light 2 heeft twee grote Factions: De Survivors (een groep handelslui en overlevers die een nieuwe thuis probeert te stichten) en de Peacekeepers (een militiegroep die order in de chaos probeert te scheppen).

De beste Faction in Dying Light 2 kiezen is niet zo makkelijk want het hangt eigenlijk grotendeels af van je persoonlijke voorkeur. Wel kunnen we je vertellen wat de voordelen zijn van elke Faction to helpen en hoe je hun positie kunt verbeteren.

Op deze pagina vind je:

Cover image for YouTube videoDYING LIGHT 2 Review - Was het 7 jaar wachten waard?

Hoe werken de Factions in Dying Light 2?

De twee Factions in Dying Light 2 zijn de Peacekeepers en Survivors. Deze twee Factions domineren zowel de stad als het verhaal. Beide geven je ook bepaalde gameplayupgrades en beïnvloeden het uiterlijk van de spelwereld.

Dying Light 2's Factions vechten heel vaak tegen elkaar en zijn ook belangrijk in het begin, wanneer Aiden net in Villedor aankomt.

Kiezen voor een Faction is heel letterlijk. Je kunt cruciale gebouwen toewijzen aan een bepaalde Faction en dat zorgt ervoor dat die stijgt in level. Als je bijvoorbeeld een energiecentrale toewijst aan de Peacekeepers, dan komen er meer valstrikken in de stad om te gebruiken tegen zombies.

Hoe belangrijk is de keuze tussen Peacekeepers en Survivors?

De keuzes van Factions bij bepaalde gebouwen geven heeft geen invloed op het verhaal van Dying Light 2. Het is belangrijk om te beseffen dat je nooit 'vast' komt te zitten wanneer je gebouwen toewijst aan de ene Faction boven de andere.

Er zijn talloze keren in het verhaal wanneer je voor de ene Faction of de andere kunt kiezen, ongeacht of je de ene Faction meer upgrades hebt gegeven of niet. Geen zorgen dus!

Maar dat gezegd zijnde: als je een gebouw hebt toegewezen aan een bepaalde Faction, dan kun je die niet zomaar meer overhevelen naar de andere dus kijk goed welke upgrades je wilt voor je een keuze maakt

Dit gebeurt er wanneer de Survivors het merendeel van je aandacht krijgen.

Dying Light 2 factions upgrades lijst

Het Faction scherm in Dying Light 2's ziet er zo uit. Elke keer als je een gebouw aan een van beide toewijst, beweegt de marker naar de buitenkant van het scherm - en activeert het de respectievelijke upgrades.

Hier volgt elke individuele upgrade voor de Survivors en Peacekeepers in Dying Light 2. Deze upgrades staan in chronologische volgorde.

Peacekeeper upgrades in Dying Light 2

 1. Car Traps - Activeer je deze, dan kun je vijanden erin lokken en ontploffen ze.
 2. PK Razor Canon - Een kanon dat vast staat en vijanden verscheurt.
 3. Electrical Traps - Deze vallen blokkeren de route van vijanden.
 4. Crossbow Pack - Een semi-automatische kruisboog inclusief pijltjes.
 5. Molotov Lanterns - Raak je deze met een projectiel, dan verbranden ze alles eronder.
 6. Pendulum Traps - Een dodelijke val om grote groepen vijanden mee te doden.
 7. UV Trap - Hiermee kun je Infected tijdelijk verblinden.

Survivor upgrades in Dying Light 2

 1. Ziplines - Extra routes in de spelwereld.
 2. Airbags - Hiermee kun je hoger springen.
 3. Landing Bags - Deze breken je val voor grote hoogtes.
 4. Survivor Revival - Een NPC die je kan reviven als je sterft.
 5. Air Vents - Deze verbeterde air vents laten je langer en hoger glijden met je Paraglider.
 6. Upgraded Airbags - Deze breken je val op nog grotere hoogtes.
 7. Two-Way Ziplines - Vanaf nu kun je ook met de ziplines naar boven reizen.

Peacekeepers of Survivors: Wat is de beste faction in Dying Light 2?

Dat is een lastige vraag. Zoals we al eerder zeiden heeft jouw keuze om de Peacekeepers of de Survivors van nieuwe faciliteiten te voorzien geen impact op het verhaal van Dying Light 2. Zodanig is de 'beste faction' in Dying Light 2 enkel en alleen een overweging van hoe je wilt dat de stad er letterlijk uit gaat zien.

Kortom zijn de Survivors het beste als je liever gevechten vermijdt, en liever via de daken Villedor verkent.

Aan de andere kant zijn de Peacekeepers het beste als je het liefst iedereen in je pad omlegt, of dat nu om hordes Infected of om bandieten gaat. Als dat jou als muziek in de oren klinkt maak je het liefst gebruik van de explosieve opties die de Peacekeepers bieden.

Je kunt beide kanten bespelen. Als je bijvoorbeeld twee locaties toewijst aan de Survivors voor de Airbags and Ziplines upgrades, en dan drie locaties toewijst aan de Peacekeepers krijg je ook nog de Car Traps, Electrical Traps en de PK Razor Canon.

Dit is zeker een valabele optie en als we eerlijk zijn is het goed om van twee walletjes te eten. Zie de Factions gewoon als een manier om speciale beloningen te krijgen en gebruik ze pragmatisch.

Geen zorgen, je kunt alle moeilijke beslissingen sparen tot wanneer je het verhaal speelt. Het aanwijzen van locaties aan Factions heeft geen invloed op het verhaal. Kijk gewoon welke upgrades het meest belangrijk voor jou zijn en probeer die te halen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dying Light 2 Stay Human

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties