Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dying Light 2 eindes: Hoeveel eindes zijn er en wat is het beste einde

Spoilers!

Dying Light 2 heeft net zoals het voorgaande deel meerdere eindes.

Er zijn vijf mogelijk mogelijke eindes in Dying Light 2, maar afhankelijk van bepaalde keuzes die je maakt in het verhaal kan het zijn dat je verschillen ziet in hoe Aiden's verhaal eindigt.

Deze pagina bevat spoilers. Lees dus enkel verder als je in grote lijnen wil weten wat er gebeurd op het einde en hoe je op die eindes arriveert.

Als je je afvroeg wanneer je het einde van de game bereikt, dan biedt onze pagina over hoe lang het duurt om Dying Light 2 uit te spelen hulp.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoDYING LIGHT 2 Review - Was het 7 jaar wachten waard?

Hoeveel verschillende eindes heeft Dying Light 2

Alhoewel er verschillende varianten zijn afhankelijk van je keuze, zijn er vijf eindes in Dying Light 2.

Dit wordt vooral beïnvloed door je keuze op het einde van de laatste missie, X13. Hier, na je laatste gevecht tegen Waltz, wordt de sleutel voor het lanceren van de raketten vernietigd. Daarom stelt Lawan zich vrijwilliger om de raketten manueel te detoneren.

De voornaamste keuze voor het Dying Light 2 einde is als volgt:

 • Let Lawan detonate the bombs (Laat Lawan de bommen detoneren)
 • Save Lawan (Red Lawan)

Daarnaast krijg je ook nog varianten zoals of Hakon nog leeft. Er zijn meerdere missies in de game waar hij kan sterven. Eentje waar je zelf beslist of je hem laat sterven of helpt, en een andere waar je toelaat dat Lawan hem vermoord of niet. Om het beste einde te krijgen, moet je hem telkens laten leven.

Daarnaast hangt het einde van Dying Light 2 ook af van wiens kant je kiest tijdens de Broadcast missie. En je relatie met Lawan bepaalt ook mee het einde. Al is dit enkel voor een korte cutscene waarin getoond wordt wie baas is in de City als je de raketten stopt. Als je de kant van Frank / de Survivors kiest en een romance start met Lawan en dit combineert met de juiste keuze in de missie X13 en Hakon nog leeft, dan kan je het 'beste' einde krijgen waarbij Lawan zich bij jou vervoegt.

Conclusie: twee keuzes die je moet maken, en deze vertakken nog eens afhankelijk van of Hakon nog leeft en of de Survivors de broacasts in handen hebben en of je een relatie hebt met Lawan. Zo kom je uiteindelijk op vijf mogelijke eindes in Dying Light 2.

Je kan de grote verschillen tussen de twee eindes zien in deze video van MELOO op Youtube:

Cover image for YouTube videoDYING LIGHT 2 - Good Ending vs Bad Ending (Both Ending Choices)

Laten we een kijkje nemen naar de verschillen tussen deze eindes.

Dying Light 2 'Let Lawan detonate the bombs' keuze voor het einde uitgelegd

Als je toelaat dat Lawan de bommen laat exploderen, tracht je Mia te redden door haar op te pakken en met haar te vertrekken. De basis explodeert, inclusief de raketten, en de stad is gered.

Echter zal Mia hoe dan ook een paar uur later sterven, waarna Aiden besluit om de stad te verlaten en zijn leven als Pilgrim voort te zetten. Je leert over het lot van Aiden wanneer Spike de stad in komt met een pakketje voor Frank, en vragen over een Pilgrim stelt.

Afhankelijk van jouw keuze tijdens de Broadcast missie (en niet je Faction keuzes voor faciliteiten rondom de stad) nemen de Survivors of de Peacekeepers de stad over, waarop een korte cutscene volgt over hoe de stad nu wordt gerund. Als je een relatie hebt met Lawan bepaalt dat of ze op het allerlaatste bij je is of niet.

Dat betekent dat er een aantal verschillen zijn op basis van de keuzes die je eerder hebt gemaakt.

 • Als Hakon dood is offert Lawan haarzelf op, waarna Aiden de stad verlaat en de wereld in zijn eentje trotseert.
 • Als Hakon nog leeft redt hij Lawan, maar als de Peacekeepers de uitzendingen beheren verlaat Aiden de stad en trotseert hij in zijn eentje de wereld.
 • Als Hakon nog leeft redt hij Lawan, en als de Survivors de uitzendingen beheren bouw je een relatie met Lawan op en gaan jullie samen op pad.

Een voorbeeld van één van de eindes, waar de Survivors de stad beheersen en Hakon en Lawan dood zijn, zie je hier op YouTube.

Cover image for YouTube videoDying Light 2: Stay Human Final Boss and Ending 4K 60FPS Ultra HD

Dying Light 2 'Save Lawan' keuze voor het einde uitgelegd

Als je ervoor kiest om Lawan te redden ren je door de basis, grijp je Lawan en vlucht je de basis uit. Dat betekent echter wel dat de raketten worden afgevuurd en het merendeel van de stad met de grond gelijk wordt gemaakt.

Je leert over het lot van Aiden wanneer Spike, met een pakketje voor Frank, de stad in komt en over een Pilgrim vraagt. Dat is ook wanneer je over het lot van Mia hoort. Je leert dat hoewel Aiden oorspronkelijk naar zijn zus op zoek was, met een ander een relatie heeft opgebouwd en besloot haar boven alles te redden.

Er zijn hier een aantal verschillen, afhankelijk van de keuzes die je hiervoor hebt gemaakt.

 • Als Hakon nog leeft gaat hij met je mee op reis, net als dat ze vlak na hun ontmoeting hadden afgesproken. Op naar de oceaan!
 • Als Hakon dood is, verlaat Aiden in zijn eentje de stad en trotseert hij de wereld in zijn eentje.

De laatste optie van de Save Lawan keuze zie je hier:

Cover image for YouTube videoDying Light 2 Ending Aiden Saves Lawan - Ending 1 Dying Light 2 Stay Human PS5

Wat is het 'beste' einde in Dying Light 2?

Als we alle opties even bekijken, dan ziet er naar uit dat je het volgende moet doen om het beste einde te krijgen in Dying Light 2:

 • Kies de kant van Frank / the Survivors in de Broadcast missie
 • Zorg dat Hakon blijft leven tot het einde
 • Bouw een relatie op met Lawan
 • Kies voor 'Let Lawan detonate the bombs' in de laatste missie

Op deze manier red je de stad, overleeft Lawan en als de Survivors baas zijn over de stad, dan zal Lawan zich bij Aiden vervoegen in het pilgrimsleven.

Je kan deze uitkomst, en de romance segmenten die leiden naar dit einde, bekijken in deze video:

Cover image for YouTube video

Hopelijk krijg je met al deze opties het einde dat je wil in Dying Light 2!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dying Light 2 Stay Human

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties