Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dustforce later dit jaar op Steam

Propere platformer.

Dustforce, een indie-platformgame die vorig jaar aan de haal ging met honderdduizend dollar in een wedstrijd voor onafhankelijke ontwikkelaars georganiseerd door Indiepub, maakt later dit jaar z'n debuut op Steam. Dat valt te lezen in een kort berichtje op de blog van ontwikkelaars Hitbox team.

De charmante en mooi uitziende platformer waarvan je her en der op het internet nog wel een prototype kan vinden, werd van de grond af aan heropgebouwd met de feedback over dat prototype in het achterhoofd. Het blijft vooralsnog onduidelijk wat die verbeteringen en aanpassingen precies inhouden.

Over muren lopen, stof verzamelen, bladeren wegharken en zwerfvuil aanpakken is waar het om draait in deze 2D-platformer die ons wat doet denken aan Super Meat Boy. Spijtig genoeg zijn deze klusjes in het echt heel wat minder spectaculair, anders zou het mijn moeder de afgelopen jaren heel wat gezaag bespaard hebben. Over moeders gesproken, misschien de ideale game om haar eens een controller in plaats van plumeau te laten hanteren?

Dustforce verschijnt nog dit jaar voor Pc en Mac op Steam. Bekijk de eerste screenshots en het introfilmpje hier.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties