Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dungeons & Dragons krijgt officiële companion app

Dobbelstenen zullen rollen.

Dungeons & Dragons krijgt een officiële companion app, D&D Beyond. Wizards of the Coast beschrijft D&D Beyond als een 'digitale toolset.' De app lanceert deze zomer voor iOS- en Android-apparaten.

D&D Beyond is een game management tool. De app bevat een overzicht van de regels, een character builder, character sheets, item descriptions en meer.

Zo wordt het voor de spelers makkelijker om de regels op te zoeken en om hun character bij te werken. D&D Beyond is compatibel met Dungeons & Dragons fifth edition.

D&D Beyond is ontwikkeld door Curse. Curse is bekend van add-ons voor populaire games als Overwatch, die communicatie makkelijker maken.

Het is niet de eerste keer dat Wizards een companion app introduceert. In 2014 werd DungeonScape aangekondigd, tegelijkertijd met Fifth Edition. DungeonScape is ontwikkeld door Trapdoor Technologies, maar na een open bèta van een maand viel het doek.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mariëlle Salh avatar

Mariëlle Salh

Redacteur

Mariëlle houdt van games die tot de verbeelding en de hersenen spreken, hoe fantastischer en diepgaander hoe beter. Is momenteel een gekwelde Mercy main en heeft als levensdoel "het verhaal van Kingdom Hearts snappen".

Reacties