Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dungeon Defenders: Awakened in ontwikkeling

Aan de frontlinie.

Chromatic Games kondigt Dungeon Defenders: Awakened aan, een direct vervolg op Dungeon Defenders 2 uit 2015. Om de game te verwezenlijken, is een Kickstarter-campagne gestart. Wordt het doel van circa 220 miljoen euro behaald, dan lanceert de titel in oktober voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

Ook deze Dungeon Defenders is een game in het tower defense-genre. Bedoeling is om je thuisbasis te verdedigen tegen hordes vijanden. Je hebt de keuze uit een ridder, magiër, boogschutter en monk, met elk eigen vaardigheden en uitrusting. Het verzamelen van loot staat tevens centraal.

De game is gericht op samenspel in teams van hooguit vier spelers, zowel online als splitscreen offline. Dit keer draait de game op de Unreal Engine 4. Tevens is er Twitch-integratie. Kijkers hebben daarmee invloed op het verloop van de rondes.

Dungeon Defenders 2 is een free-to-play-game, maar voor dit derde deel stapt Chromatic Games daar vanaf. Enkele 'stretch goals' zijn meer levels, een hogere moeilijkheidsgraad en een uitgebreidere endgame.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties