Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Duitse hacker is boos op Sony

Voor rechtszaak van 1 miljoen euro.

Een Duitse hacker, wiens huis eerder deze week ondersteboven gekeerd bij onderzoek door de politie, blijft niet bij de pakken zitten. Hij haalt hard uit naar Sony, die nu een rechtszaak tegen hem begonnen is en een boete van 1 miljoen euro eist.

Alexander Egorenkov, beter bekend als Graf_chokolo, besloot als wraak voor deze acties zijn “Hypervisor Bible” online te plaatsen. Met dit document kan iedereen zijn PS3 naar hartenlust modden met aangepassen OS.

Ook had hij het volgende te zeggen over zijn situatie: “De advocaat van Sony vroeg me waarom ik de dingen doe die ik doe. Hij vroeg me of ik haatgevoelens tegenover Sony koester. Hij zal nooit begrijpen waarom ik dit doe. Hij wordt betaald voor hetgeen hij doet, ik niet. En ook al ben ik momenteel heel kwaad op de juridische acties die Sony onderneemt, toch koester ik geen wraakgevoelens.”

“Sony faalt in zijn opzet. Ze mogen mijn materiaal dan wel in beslag genomen hebben, mijn geest en kennis zijn nog altijd vrij. Ik kan altijd nieuw materiaal kopen, om verder op zoek te gaan hoe ik Linux terug naar de PS3 breng.”

Wordt vervolgd.

Getagged als

Reacties