Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DRM update Oculus Rift maakt piraterij eenvoudiger

Patch was bedoeld om 'piraterij te bestrijden.'

Een beveiligingsupdate voor de Oculus Rift heeft het eenvoudiger gemaakt om illegale games op het apparaat te spelen.

Gebruikers van de 'Revive'-hack kunnen sinds gisteren alle Oculus games gebouwd in de Unreal Engine zonder beveiliging spelen op zowel de Oculus Rift als de HTC Vive.

De Revive Compatibility Layer stelt gebruikers in staat om Oculus games te spelen op andere VR-hardware, zoals de Vive. Het programma doet dit door de code van Oculus om te zetten naar OpenVR.

Hiermee kunnen games als Lucky's Tale op de Vive worden gespeeld. Wel moet de game eerst gekocht worden via de Oculus Store. Oculus zelf beschouwt Revive als een hack.

"Gebruikers kunnen erop rekenen dat deze gehackte games niet eeuwig blijven werken, omdat reguliere updates voor games, apps en ons platform dergelijke gehackte software waarschijnlijk buiten werking stellen."

Vorige week bracht Oculus update 1.4 uit, die Revive buiten werking stelt middels een nieuwe beveiliging. De patch doet dit door te controleren of er een Oculus headset is aangesloten voordat de game start.

Revive-maker 'LibreVR' reageert deze week met een eigen update: een versie van zijn software die iedere beveiligingscheck van Oculus buiten werking stelt. Dit laat je games uit de Oculus Store spelen zonder DRM, waardoor dus ook illegaal gedownloade software speelbaar is.

"Ik wilde deze weg niet inslaan," schrijft LibreVR. "Er resteert mij op dit punt echter geen andere optie." Wel geeft hij aan tegen piraterij te zijn, en verzoekt hij anderen zijn software hier niet voor te gebruiken.

De Oculus Rift en de HTC Vive zijn allebei eerder dit jaar officieel uitgebracht. Een artikel van Samuel over de impact van virtual reality lees je op de site.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Lucky's Tale

PC

Oculus Rift

PC

Related topics
PC
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties