Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Driveclub lanceert op 8 oktober

PlayStation 4-exclusieve racesim op de goede weg.

De PlayStation 4-exclusieve racesim Driveclub lanceert op 8 oktober in Europa. Dat maakt Sony Worldwide Studios-baas Shuhei Yoshida vandaag bekend op de PlayStation Blog.

Driveclub zou oorspronkelijk tegelijkertijd met de PlayStation 4 lanceren in november van 2013. Kort voor de release werd de titel uitgesteld naar begin 2014, waarna het stil bleef rond de racing-game van Evolution Studios. De ontwikkelaar is verantwoordelijk voor de World Rally Championship-reeks en de MotorStorm-serie.

"Het probleem met ambitie is dat je ook moet accepteren dat er onderweg uitdagingen op je pad komen," legt Yoshida uit. "Wat Driveclub biedt is nog niet eerder gezien in deze categorie games. Daarom had het team meer tijd nodig om jullie verwachtingen waar te maken."

Tijdens dit proces is er een wisseling van de wacht geweest in de top van Evolution Studios. Paul Rustchynsky werkt sinds 2004 voor het bedrijf en is benoemd tot de nieuwe 'Game Director' van Driveclub. Onder zijn leiding wordt de game nu klaargestoomd voor een lancering in oktober.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties