Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Drie nieuwe indie bundles

Indie Gala, IndieFort 2 en June Bug Bundle.

Jawel, dat las je goed! Deze week lopen er drie verschillende indiebundels met elk op zijn minst vier spelletjes van kleine, onafhankelijke ontwikkelaars. Zo'n bundel krijg je integraal zodra je op zijn minst een bepaald (zeer laag) bedrag betaald. Betaal je meer dan het gemiddelde, dan krijg je nog enkele leuke extra's zoals soundtracks of gewoon nog een spelletjes meer.

De eerste bundel heet The June Bug Bundle. Hij loopt nog tot eind deze week en bevat 4 games:

PixelJunk Eden, waar je in psychedelische levels de weg moet zien te vinden naar het einde.

Escape Goat, een puzzle/platformer-hybride waar je met een geit (wat dacht je dan?) levels moet doorkruisen.

Noitu Love 2:Devolution, een actievolle sidescroller waar je nog maar eens de aarde mag redden van een groot kwaad. Doet je helemaal terugdromen naar de arcadehallen van weleer.

Auditorium, een spel waarin je lichtstralen ombuigt om puzzels op te lossen. Die lichtstralen geven dan weer een bepaald geluidssignaal af naarmate de manier waarop ze worden gebogen. Zo maak je je eigen unieke soundtrack voor elk level.

Deze bundel krijg je vanaf een dikke 4 euro. Vanaf 7 euro komt daar ook nog eens het chiptune album 'Bits with byte' bovenop.

Voor 4.99 euro krijg je de zes games van de IndieFort Bundle 2. Dit zijn:

3079, een combinatie van Fallout met de grafische stijl en de willekeurig gegenereerde wereld van Minecraft.

Fortix 2, het omgekeerde turret-defense spel, waar je als moedige ridder een fort moet veroveren dat wordt bewaakt door draken en allerlei andere dodelijke obstakels.

Aztaka, nog een sidescroller waar je de wereld mag redden. Deze keer krijg je een arsenaal aan spreuken en fysische aanvallen tot je beschikking.

Dark Scavenger, een unieke game die point-and-click elementen combineert met rts-gameplay.

Demise: Ascension, een rpg die teruggrijpt naar klassiekers als Ultima, maar dit combineert met moderne elementen. Heeft ook een multiplayer.

Intrusion 2: een action-platformer in een sci-fi setting. Daarvan kan je er nooit te veel hebben.

Tenslotte is er the Indie Gala . Dit is een Android bundel, maar wie meer dan het gemiddelde (momenteel ongeveer 4.5 euro) neertelt, mag ook de pc-versies van de spellen mee naar huis nemen. Hij loopt nog 3 dagen en de 4 games die je sowieso krijgt zijn:

Great Little War Game, een Advance Wars-achtige strategiegame in een 3D-jasje.

Smiles HD, een 'verbind-dezelfde-figuurtjes-om-het-speelbord-leeg-te-krijgen'-spel.

Cardinal Quest, een old-school, top-down, dungeon-crawler.

Legends of Yore, gelijkaardig aan Cardinal Quest, maar grafisch iets minder gedetailleerd.

Wie meer dan het gemiddelde betaald krijgt naast twee indie-soundtracks en een ost van Legends of Yore ook nog de pc-versies van alle vorige games (op Great Little War game na) én drie extra games (op Desura of Steam). De drie extra games zijn:

Manor of the Damned, nog een Cardinal Quest-achtige game met meer puzzlelementen.

Turba, een puzzelgame die je op het ritme van je eigen muziek speelt.

Pitiri 1977, een puzzel/platformer met een leuke grafische stijl.

Als je hier je keuze niet in kan terugvinden, weten wij het ook niet meer! Voor een luttele 15 euro heb je een arsenaal aan nieuwe games om die saaie zomervakantie door te komen. Maar zou je toch niets hebben gevonden dat je interesse wekt, wees dan niet getreurd, want er komen nog wel enkele leuke bundels aan!

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties