Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dreigt er een financiële crisis in de videogamesector?

Investeringen terug op het niveau van voor corona.

Na jaren van groei lijken de investeringen in de videogamesector stilaan te vertragen. Die bereikten in 2021 en 2022 nog recordniveaus, maar vallen nu fors terug.

Dat blijkt althans uit cijfers van investeringsbureau Konvoy. Volgens dat bedrijf zitten de totale investeringen terug op het niveau van voor corona.

Het nieuws werd meteen opgepikt door onder andere Jan David Hassel, senior game designer bij EA Dice. In 2021 en 2022 werd er nog respectievelijk 14,78 en 14,49 miljard dollar geïnvesteerd in de sector door private partners. In 2023 werd in de eerste drie kwartalen slechts 2,09 miljard dollar geïnvesteerd, een enorme terugval.

Ook de afgelopen weken werd al duidelijk dat de sector in moeilijkheden verkeert. Onder andere bij Bungie werden recent ontslagen aangekondigd, nadat ook al bij Epic Games en Sega jobs op de schop gingen.

Of we stilaan van een crisis kunnen spreken, valt nog af te wachten. Sommige bedrijven doen het voorlopig wel nog steeds goed. Zo werd recent de overname van Activision Blizzard door Microsoft voor 68,7 miljard dollar afgerond.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties