Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Drakengard 3 bevestigd voor Europese release

Magische meisjes en een draak genaamd Mikhail.

Drakengard 3 komt uit in Europa, zo bevestigt uitgever Square Enix op de Europese PlayStation Blog. De titel komt hier alleen als downloadbare versie in de PlayStation Store. In Japan en Amerika is de action-RPG ook verkrijgbaar op een schijfje.

Dit jaar bestaat de Drakengard-serie tien jaar. Drakengard 2 verscheen zeven jaar geleden op de PlayStation 2. In 2010 kwam de cultklassieker Nier uit, een spirituele opvolger op dat tweede deel. Het drieluik is ontworpen door team Cavia, dat na de release van Nier uit elkaar ging.

Drakengard 3 is in ontwikkeling bij Access Games, een een studio die voornamelijk bestaat uit ex-Cavia medewerkers. Zo staat Drakengard-producent Takamasa Shiba ook bij dit derde deel aan het roer, en verzorgt Nier-componist Keichi Okabe de soundtrack.

De game volgt het verhaal van zes magische zusjes en één in het bijzonder: het meisje Zero en haar draak Mikhail. Drakengard 3 staat gepland voor een release in 2014, exclusief voor de PlayStation 3.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties