Skip to main content

Dragon Quest X krijgt 10 jaar lang DLC

Content genoeg dus!

Dragon Quest X, de eerste mmorpg in de langlopende reeks , zal een boel extra content krijgen verspreid over tien jaar. Zo vertelde Square-Enix aan Nikkei dat ze van plan zijn om elke tien weken een "version up" patch vrij te geven die enkele extras aan de gamewereld toevoegt. Daarnaast zijn er ook plannen voor grotere DLC pakketten zoals uitbreidingen.

Tien jaar lang content blijven maken voor een spel lijkt misschien veel, maar mmo's zoals World Of Warcraft (uitgekomen in 2004) of Runescape (2001) hebben het Square-Enix al voorgedaan. Het grote gevaar voor Dragon Quest X is het verlies van spelers op korte en lange termijn. Het unieke businessmodel van het spel, dat je 2 uur per dag gratis laat spelen, maar laat betalen voor elke minuut die je langer in de wereld wilt doorbrengen, kan voor de ontwikkelaar beide kanten opgaan. Als ze vooral casual gamers aantrekken die genoeg hebben aan twee uur gamen per dag, ziet het er financieel niet rooskleurig uit voor Square-Enix. Als ze echter een hardcorepubliek aantrekken door middel van voorzieningen voor clans en PvP, zullen ze hun subscriptielijst snel langer zien worden.

Dragon Quest X is net uit in Japan voor de Wii en zal later ook voor de Wii U verschijnen. Hopelijk krijgen ook wij het spel in onze winkelrekken wanneer Nintendo's volgende console uitkomt, want momenteel is er nog geen internationale release date bekend.

Read this next