Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dragon Quest X komt naar Wii én Wii U

Tiende deel zal een Online RPG worden.

De kogel is door de kerk! Al sinds 2008 plaagt Square Enix ons op regelmatige basis met kleine vermeldingen van Dragon Quest X, het tiende deel binnen de prestigieuze jRPG-reeks. Vandaag laat de uitgever/ontwikkelaar dan eindelijk officieel weten dat het spel wel degelijk in ontwikkeling is voor de Wii, én zijn opvolger, de Wii U!

Het nieuws werd bekend gemaakt op een door Square Enix georganiseerd persevenement te Japan. In zijn volledigheid zal het nieuwe spel "Dragon Quest X Mezameshi Itsutso no Shuzoku Online" gaan heten, wat in het Engels zoveel wil zeggen als "The Five Awakening Races Online". Hoewel dit een ruwe vertaling is van de subtitel laat het woordje Online er geen twijfel over bestaan dat Dragon Quest X een soort van MMORPG zal worden.

In deeltje tien zullen spelers met andere woorden in real-time samen rondlopen in een open wereld. De titel van het spel doet vermoeden dat gamers bij de aanvang van het spel zullen kunnen kiezen uit vijf beschikbare jobs, maar na afloop van de persconferentie is al gebleken dat er mogelijk in de toekomst nog meer jobs bij zouden kunnen kopen. Wel is het alvast zeker dat elke speler drie verschillende personages per account zal kunnen aanmaken.

Dat Dragon Quest X naast voor de Wii ook voor de Wii U uitgebracht zal worden mag misschien als een verrassing in de oren klinken, maar een tijdje terug lieten we jullie nog weten dat die mogelijkheid na afloop van de E3 altijd al bestaande is geweest.

Wat voor verschillen er zullen zijn tussen Dragon Quest X op beide consoles blijft nog grotendeels een raadsel. Uiteraard zal het spel er op de Wii U door zijn HD-graphics beter uitzien, maar meer details bewaart Square Enix waarschijnlijk totdat de Tokyo Game Show binnenkort van start gaat. Wel is het nu al geweten dat de Wii en Wii U versies van Dragon Quest X met elkaar zullen kunnen communiceren, wat wil zeggen dat spelers met eender welk platform in huis in dezelfde wereld zullen kunnen rondlopen.

Nog een redelijk unieke feature die verbonden zal worden aan Dragon Quest X is dat je het spel zal kunnen linken aan je 3DS. Ook hieromtrent bleef Square Enix nog wat rond de pot draaien, maar men denkt er alvast aan om het via deze connectie mogelijk te maken om je spelpersonage naar je handheld over te brengen, zodat je hem of haar kan inzetten bij het gebruik van Spot Pass.

Niet onbelangrijk om weten is dat Dragon Quest X niet langer gemaakt zal worden door ontwikkelaar Level-5 of Chunsoft, die de laatste jaren verantwoordelijk waren voor zowat elk deel binnen de reeks. Deze keer staat Square Enix zowel als ontwikkelaar als uitgever aan het roer. Yuji Horii (o.a. bekend van Dragon Quest Monsters) neemt de rol van General Director aan, terwijl Akira Toriyama (o.a. bekend van Chrono Trigger) het ontwerp van de personages zal doen. Koichi Sugiyama, die al heel wat muziek voor vroegere Dragon Quest games maakte zal ook voor deeltje tien de soundtrack verzorgen.

Dragon Quest X zal in de loop van 2012 in Japan voor de Wii uitgebracht worden. Wanneer de Wii U versie zal verschijnen is nog niet geweten. Volgens Square Enix zullen er na verloop van tijd betatesters uitgekozen worden om het spel alvast aan de tand te voelen. Of Europeanen daarvoor in aanmerking komen is niet duidelijk, maar het kan alvast geen kwaad om je even te gaan registreren op de de officiële site

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties