Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dragon Quest 11 onthuld voor PS4 en Nintendo 3DS

Als ook NX.

Square Enix kondigt zojuist Dragon Quest 11 aan tijdens een speciale Dragon Quest-persconferentie, die live is uitgezonden op internet. De game is in ontwikkeling voor de PlayStation 4, de Nintendo 3DS en Nintendo's NX.

De PlayStation 4- en Nintendo 3DS-versies zijn in ieder geval in grafisch opzicht compleet verschillende games. De PlayStation 4-variant bouwt voort op de grafische stijl van Dragon Quest 8 voor de PlayStation 2. De game wordt daarbij gebouwd op de Unreal Engine 4.

In een korte demo is te zien hoe het hoofdpersonage door twee omgevingen rent, een stad en een bosgebied. Daar lopen ook vijanden rond, maar het gevecht wordt nog niet aangegaan.

Op de Nintendo 3DS zie je de actie van bovenaf, zoals in Dragon Quest 9 voor de Nintendo DS. Op het bovenste scherm zie je de game in 3D, terwijl je dezelfde game op het onderste scherm 2D ziet. Vergelijkbaar met de Dragon Quest-games van weleer.

Wanneer je tegen een vijand opbotst, start het traditionele turn-based gevechtsysteem in een afgesloten arena. Daarin zie je de tegenstanders vanuit een first-person perspectief.

De games lanceren in 2016. Een westerse release is nog niet bevestigd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Dragon Quest XI

PS4

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties