Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dragon Age: Inquisition bevat co-op modus voor vier spelers

Staat volledig los van de singleplayer.

Dragon Age: Inquisition bevat een coöperatieve multiplayermodus voor vier spelers, in navolging van het succes van de Mass Effect 3-multiplayermodus. Dat maakt ontwikkelaar BioWare vandaag bekend.

In tegenstelling tot Mass Effect 3 staat de modus echter volledig los van de singleplayercampagne. Gevonden voorwerpen en ervaringspunten zijn niet over te dragen, beïnvloeden niet het verhaal en er zijn ook geen achievements of trophies aan verbonden.

Je speelt de modus als een van de twaalf personages, gebaseerd op drie verschillende klassen: Warrior, Rogue en Mage. In een later stadium worden meer karakters verwacht. Met z'n vieren doorzoek je kerkers en speel je snelle matches, waarbij tactiek en samenwerken centraal staat.

Daarbij krijg je de mogelijkheid in-game items te kopen tegen betaling, middels een microtransactiemodel. BioWare benadrukt dat dit optioneel is en dat alles ook te verdienen is met in-game valuta. "Er zijn geen betaalmuren," aldus de studio. Tevens komt er een companion app uit, waarmee je uitrusting aanpast.

De releasedatum van Dragon Age: Inquisition is inmiddels 21 november. De RPG lanceert dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Dragon Age: Inquisition

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties