Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Download Zelda: Four Swords DSi gratis

Vanaf 28 september beschikbaar.

Om je voor het vandaag wat meer in de schijnwerpers geplaatste The Legend of Zelda: Skyward Sword in de stemming te brengen, biedt Nintendo ons een unieke kans om (opnieuw) kennis te maken met een klassiek Zelda-multiplayer-avontuur voor je Nintendo DSi, DSiXL of 3DS-systeem. Vanaf 28 september zal The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition voor een beperkte tijd gratis gedownload kunnen worden als Nintendo DSiWare.

"Zowel fans van het origineel als nieuwkomers zullen genieten van dit klassieke 2D-multiplayer- avontuur. Twee tot vier spelers kunnen hun DSi, DSi XL of 3DS-systemen draadloos verbinden om samenwerkend prinses Zelda te redden. De held Link is door de kracht van het Four Sword in vieren gesplitst, zodat elke speler met Link - in vier verschillende kleuren - kan spelen. Werk samen om puzzels op te lossen en eindbazen te verslaan in vier gebieden met elk een eigen thema. Zorg dat je meer Rupees verdient dan je vrienden als je aan het eind van zo'n gebied als winnaar uit de strijd wilt komen", aldus het officiële persbericht.

Anders dan in de originele Game Boy Advance-versie, is het nu ook mogelijk om het hele spel in je eentje te doorlopen. Daarbij ben je niet helemaal alleen, want er verschijnt naast je eigen Link een extra Link die je tijdens je avontuur kan helpen. Het is ook mogelijk om tussen de twee Links te wisselen met de L-knop en R-knop, zodat je ze allebei kunt besturen.

De vier Linkjes uit Four Swords.

Ook is het origineel uitgebreid met twee exclusieve nieuwe gebieden die elk drie nieuwe levels bevatten die speciaal voor deze versie van het spel zijn gemaakt. Door de nieuwe gebieden, zijnde 'Hero's Trail' en 'Realm of Memories', te voltooien, kan elke Link speciale vaardigheden ontgrendelen.

Je krijgt de Hurricane Spin na het voltooien van het uitdagende nieuwe gebied 'Hero's Trial', dat zowel elementen uit de andere levels als drie nieuwe plattegronden bevat. Na het voltooien van het nieuwe gebied 'Realm of Memories', dat bestaat uit beroemde locaties uit andere spellen in The Legend of Zelda-serie, krijg je het Master Sword.

De vrijgevigheid van Nintendo omtrent Four Swords blijft duren tot begin volgend jaar. Het gratis te downloaden spel zal namelijk op 20 februari 2012 weer verdwijnen.

Reacties