Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Doug Church aan de slag bij Valve

Geen aanwijzing wat hij er doet.

Doug Church is een naam die oplettende gamers misschien reeds zagen voorbijrollen tijdens de credits van klassiekers als System Shock 1 en 2, de Thief-games, Deus Ex of Ultima Underworld II. De man was voor sommige van deze games de Game Designer, wat wil zeggen dat hij een aanzienlijke bijdrage geleverd heeft aan de gamegeschiedenis.

Hij was één van de sleutelfiguren bij het ter ziele gegane Looking Glass Studios en werkte vanaf 2000 een aantal jaren onder Eidos. Sinds hij in 2005 bij EA aan de slag ging, bleef het echter opvallend stil. Niet verwonderlijk, want hij werkte er mee aan het geannuleerde gameproject van Steven Spielberg, LMNO.

Vandaag viel op Gamasutra te lezen dat Church voortaan in de gebouwen van Valve, ontwikkelaar van enkele andere klassiekers, rondloopt.

Woordvoerder van Valve, Doug Lombardi, bevestigde dat die andere Doug inderdaad sinds enkele weken voor Valve werkt, maar hij kon niet vertellen wat z'n functie is of waar hij precies aan werkt. Eén ding is zeker: Chet Faliszek kan maar beter op z'n hoede zijn, want diens titel van Mr. Awesome zou wel een keer in het gedrang kunnen komen.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen