Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Double Fine werkt aan Costume Quest 2

Eerste keer dat de studio een vervolg maakt.

Double Fine werkt momenteel aan Costume Quest 2, zo maakt de studio vandaag bekend. Daarvoor is de samenwerking aangegaan met indie-uitgever Midnight City.

De game is in ontwikkeling voor pc en spelcomputers, en komt uit op 31 oktober. Op die datum is het Halloween, wat tevens de setting is van Costume Quest. Hoofdrolspelertjes Wren and Reynold keren in dit vervolg terug. Een diepgaander vechtsysteem wordt aangevuld met uitgebreidere kostuums, aldus teamleider Tim Schafer.

Costume Quest is een RPG waarin je op zoek gaat naar kostuums, die je nodig hebt om speciale krachten op te roepen tijdens gevechten. Dat deed je destijds om je gekidnapte broer of zus te redden. Het eerste deel lanceerde in 2010.

Het is de eerste keer dat een game van Double Fine een vervolg krijgt. Een tweede deel op Brütal Legend viel in het water na tegenvallende verkoopresultaten, en een bijna-samenwerking met Minecrafts Notch voor een Psychonauts-vervolg leidde tot niets.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties