Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Double Fine ontwikkelt nieuwe adventuregame

Zonder uitgever, mét fans.

Arme Tim Schafer. De man krijgt bij uitgevers al jaren het deksel op de neus dat geen van hen het ziet zitten Psychonauts 2 te financieren, blijkt nu ook nog eens dat hij al meermaals hetzelfde te horen kreeg wanneer hij centen probeerde los te krijgen voor de ontwikkeling van een old-school point-and-click adventuregame.

Gelukzak Tim Schafer. Niet alleen wil de bedenker van Minecraft, Markus Persson, helpen met het financiële aspect van Psychonauts 2, blijkt nu dat de Kickstartercampagne voor dat adventuregame de beoogde $ 400 000 zal halen in minder dan één dag.

In de (overigens hilarische) video vertelt Schafer dat met dit geld een klein team onder zijn begeleiding een heuse adventuregame zal klaarstomen. Zonder inspraak van welke uitgever dan ook, maar iedereen die het project ondersteunt, zal op een privaat forum met andere fans en ontwikkelaars kunnen discussiëren of zelfs suggesties aanbrengen.

Zoals gewoonlijk bij dit soort Kickstarterprojecten zijn er tal van extra's verkrijgbaar, gaande van een documentaire gefilmd door 2 Player Productions (zij maakten eerder al een docu over Markus Persson), posters, etentjes met Tim Schafer en Ron Gilbert tot één van de vier laatste nog in de verpakking zittende exemplaren van Day of the Tentacle. Toegegeven, die laatste bonus is er enkel voor wie meer dan $ 150 000 neertelt, maar hey, het zijn dan ook echte verzamelstukken.

Geïnteresseerden kunnen zich van een digitaal exemplaar verzekeren door $15 neer te tellen op de Kickstarterpagina. Houd je trouwens niet in omdat het doel al bereikt is, al het geld dat meer ingezameld wordt betekent dat het ingezet kan worden voor bijvoorbeeld meer voice-acting of ports naar andere platformen.

Als alles goed gaat zou dit project naar het eind van het jaar toe moeten verschijnen.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties