Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Double Fine maakt Costume Quest

Eindelijk eens een game rond Halloween!

Onlangs maakte Tim Schafer, hoofd van Double Fine, bekend dat de ontwikkelaar maar liefst 4 kleinere games in de maak heeft. Enkele dagen geleden kwam de eerste daarvan aan het licht.

Costume Quest wordt een turn-based adventure RPG en draait rond het verzamelen van snoep op Halloween, het befaamde 'trick or treaten'. Aangezien dat op zich echter maar een saai concept is en we met Double Fine te maken hebben, werden er uiteraard nog een aantal coole features toegevoegd.

Je zult opdrachten moeten uitvoeren en het tegen allerlei griezelige fantasiefiguren moeten opnemen wanneer je aanklopt bij de huizen. Om dat alles te kunnen verwezenlijken kan je transformeren tot het personage wiens Halloweenkostuum je draagt. Verschillende kostuumonderdelen zullen verspreid liggen doorheen de spelwereld, en je zal ze dus moeten verzamelen.

De game is ontsproten uit het brein van Tasha Harris, de hoofdanimator van Double Fine. Tim Schafer had enkel inspraak bij de dialogen en het script. De game verschijnt al in de herfst voor de Xbox 360 en de PS3, enkel als DLC. Om de woorden van Tim Schafer te gebruiken: "... En ik zei: 'Ziet er goed uit! Hoe groot zal mijn naam worden op het doosje?' En Tasha zei: 'ER IS GEEN DOOSJE.' Waarop ik niets zei omdat mijn hoofd ontplofte."

Getagged als
Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties