Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dota 2 waarschijnlijk pas in 2012

Schrijf je nu in voor de beta.

Je moet het Valve nageven, die mannen weten hoe ze in stijl hun game op het publiek moeten loslaten. Na de aankondiging van DotA 2 eind vorig jaar volgden er enkele maanden radiostilte. Geen screenshots, geen misleidende teasers en al helemaal geen trailers of ingame beelden. Tot deze week, want alles wordt momenteel uit de kast gehaald om de bezoekers van de Gamescom-beurs in Keulen attent te maken op de aanwezigheid van de game.

Zo kan je er elke dag van 's morgens tot 's avonds over de schouders van 's werelds beste DotA-teams gaan meekijken hoe ze er strijden voor de hoofdprijs van één miljoen dollar in het tornooi georganiseerd door Valve. Het hele gebeuren is trouwens live via de live-stream te volgen en je kan er eveneens de afgelopen matches herbekijken.

Op dezelfde pagina kan je ook met je Steam-account intekenen om mogelijks uitgenodigd te worden voor de gesloten beta die in de heel nabije toekomst van start zal gaan. Het plan is om vervolgens in een later stadium de beta open te stellen voor iedereen die interesse heeft.

Valve-baas Gabe Newell liet zich daarenboven ook ontvallen dat de release die origineel voor dit jaar gepland stond, er hoogstwaarschijnlijk pas begin 2012 zal komen. Welk betaalmodel ze zullen hanteren voor DotA 2 (free-to-play is intussen de standaard in het genre) is bovendien nog niet beslist, zo liet Newell eveneens weten. Momenteel willen ze vooral een zo goed mogelijke game afleveren en de fans geven waar ze om vragen. Welk financieel model daar het best bij past, is nu niet aan de orde.

Toch een teaser.
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties