Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dota 2 plannen gewijzigd

Release valt allicht wat vroeger.

Waar Diablo III z'n release wat vooruitschuift en meer tijd uittrekt voor het bètastadium, lijkt het erop dat Valve het omgekeerde wil gaan doen voor Dota 2. Op de blog gewijd aan de nieuwe Defence of The Ancients game licht IceFrog een tipje van de sluier op.

Het tornooi dat afgelopen augustus gehouden werd tijdens de Gamescom in Keulen leverde heel wat feedback op waaruit blijkt dat de fans op hete kolen zitten om zelf met de game aan de slag te kunnen. Het plan om de volgende 12 maanden in bèta door te brengen, werd dan ook geschrapt. Momenteel wordt hard gewerkt om de gesloten bèta van start te laten gaan.

Initieel zal deze dezelfde verzameling heroes bevatten die reeds hun opwachting maakten in het Gamescom-tornooi. Het zal spelers vrij staan screenshots en filmpjes van de bèta te verspreiden. Gaandeweg wil Valve steeds meer heroes toevoegen tot de game het niveau van de originele Dota bereikt heeft en aldus klaar is voor release.

Het lijkt zelfs niet uitgesloten dat Valve intern streeft naar een vroegere releasedatum dan eerst gepland, maar daarover wordt niet verder uitgeweid.

Al bij al goed nieuws dus voor de gamers die zelf een kijkje willen nemen wat de samenwerking tussen IceFrog en Valve opgeleverd heeft.

Eens de bèta van start gaat, zullen we eindelijk wat meer beeldmateriaal hebben dan enkel deze trailer.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties