Skip to main content

Door P.T. geïnspireerde horrorgame Allison Road onthuld

Iemand moet het doen.

Een team van zes ontwikkelaars kondigt Allison Road aan, een horrorgame die is ontstaan nadat teamleider Chris Kesler de Silent Hills-teaser P.T. speelde. De hele game speelt zich af in hetzelfde huis.

"Ik bedacht me twee dingen na het uitspelen van P.T.," legt Kesler uit aan filmwebsite Moviepilot. "'s Nachts is het doodeng in mijn huis en blijkbaar kun je een hele korte game in één gang laten afspelen." Met die gedachtes in het achterhoofd startte de ontwikkeling van Allison Road.

Kesler werkt eigenlijk in de filmindustrie. Hij maakte daar al digitale interieurs voor films als Avatar, The Hobbit, The Avengers en Guardians of the Galaxy.

In Allison Road word je op een nacht wakker, nadat je van de bovenverdieping gestommel en een schreeuw hoort. De dochter van het gezin dat boven je woont, blijkt vermoord. Je dient die moord op te lossen voor het daglicht wordt, om zo er zelf niet de schuld van te krijgen.

Naast P.T. is Allison Road ook gebaseerd op de waargebeurde Amityville-moorden. Daar zijn al veel boeken en (horror)films over gemaakt, waaronder The Amityville Horror.

Alisson Road staat gepland voor 2016 en komt uit op de pc. Er is tevens ondersteuning voor Oculus Rift aangekondigd.

Bekijk op YouTube

Read this next