Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Door Kickstarter-gefinancierde Shenmue 3 aangekondigd met trailer

Vervolg op cultklassieker.

UPDATE: Enkele uren nadat Shenmue 3 op Kickstarter is gezet, is het doel van 2 miljoen dollar opgehaald. Bij dezen is de ontwikkeling volledig gefinancierd. Nu wordt er toegewerkt naar stretch goals, zoals gelokaliseerde ondertitels en een skill tree-systeem.

ORIGINEEL: Shenmue 3 is in ontwikkeling voor de pc en PlayStation 4, zo is bekendgemaakt tijdens de E3-persconferentie van Sony. De game wordt gefinancierd op Kickstarter en haalde daar binnen enkele minuten al een miljoen dollar op.

Het team staat onder leiding van Shemnue-regisseur Yu Suzuki. De makers hopen 2 miljoen dollar op te halen. De game lanceert dan in december 2017. Shenmue 3 is een direct vervolg op de Dreamcast-cultklassieker Shenmue 2 en Ryo en Shenhua spelen de hoofdrol.

"Als Shenmue 3 ooit gemaakt zou worden, dan zou ik het willen maken met de fans," aldus Suzuki. "Met Kickstarter gaat dat lukken. Samen maken we de Shenmue die de serie verdient."

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties