Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Doom reboot krijgt vier speelbare demonen

Multiplayer ook aangevuld met Power Weapons en powerups.

De Doom reboot krijgt vier speelbare demonen, Power Weapons en powerups in de multiplayermodus. Dit meldt uitgever Bethesda Softworks.

De vier speelbare demonen in de multiplayermodus zijn de Baron of Hell, Prowler, Revenant en Mancubus. De Baron of Hell herken je wellicht van de originele cover uit 1993. Dit monster is vuistvechter pur sang. Zijn hoofd en ruggengraat vormen zijn zwakke plekken.

De Prowler heeft weinig levens en geen aanvallen over lange afstanden, maar sluipt rond zonder gezien te worden. Hij kijkt door muren, beweegt zich over allerlei oppervlakten en doodt tegenstanders met een enkele aanval.

De Revenant heeft twee raketwerpers en vliegt met behulp van een jetpack. Met dit jetpack zweeft deze demon korte afstanden. Als een tegenstander dit hulpmiddel weet te raken, ontvangt de Revenant extra schade en kan hij tijdelijk niet vliegen.

De Mancubus heeft veel levens, raketten en heeft een vuuraanval die iedere tegenstander in zijn nabijheid schade toebrengt. Deze aanval moet hij periodiek uitvoeren, anders overhit dit monster. Zijn zwakke plek is het gat in zijn romp.

Ook krijgt de multiplayer enkele Power Weapons. Deze wapens verschijnen willekeurig tijdens een online gevecht en hebben beperkte ammunitie. Zodra de kogels op zijn, verdwijnt het wapen. Mocht je sterven zonder alle ammunitie te verbruiken, dan kan een tegenstander het wapen oppakken met de resterende kogels. Enkele van deze Power Weapons zijn de kettingzaag, de klassieke BFG-9000 en het Gauss Canon.

Powerups werken op dezelfde manier als Power Weapons. Mocht je je powerup nog enige lading hebben als je sterft, dan kan je tegenstander er nog gebruik van maken. Onzichtbaarheid, supersnelheid, heling en viervoudige schade zijn een aantal bevestigde powerups.

Doom lanceert op 13 mei voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lees in Johnny's Doom preview alles over de reboot van de franchise.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

DOOM 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties