Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Doom krijgt multiplayer bot-ondersteuning

Maar geen singleplayer DLC.

Tijdens een Doom-AMA op Reddit heeft ontwikkelaar id Software aangegeven dat de studio nog steeds aan bot-ondersteuning voor de multiplayermodus van de game werkt.

Afgelopen juni besprak id Software de Doom multiplayer plannen. Daarin kwamen bots ook al aan bod, maar sindsdien is het stil geweest.

"Er wordt nog steeds gewerkt aan bot-ondersteuning voor verschillende modi. Bots zijn in private matches toe te voegen. Het is daarnaast mogelijk om tegelijkertijd met zowel echte spelers als met bots te spelen", aldus id Software.

Er is niet besproken welke modi bots krijgen en op wat voor termijn de bots beschikbaar komen.

Verder geeft de ontwikkelaar aan dat er geen plannen zijn voor singleplayer DLC voor Doom. De nadruk ligt nu op het uitbouwen van SnapMap, waarmee spelers zelf singleplayer ervaringen kunnen creëren.

Onlangs introduceerde Update 4 een nieuwe Doom Arcade Modus. De Doom review en de Doom: Unto the Evil review lees je op de site.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties