Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Doom Eternal verwijdert Denuvo Anti-Cheat na klachten van fans

Demonische software.

Ontwikkelaar id Software laat via een post op Reddit weten dat Denuvo Anti-Cheat binnenkort terug uit de pc-versie van Doom Eternal verdwijnt. Dat anti-cheatsysteem werd pas eerder deze week toegevoegd aan de game, maar zorgt bij heel wat spelers voor problemen.

De eerste grote update voor Doom Eternal introduceerde niet alleen enkele nieuwe types demonen in de multiplayer, maar ook Dunuvo Anti-Cheat. Dat systeem moet vooral cheaters het leven lastig maken, maar snel na de release van de update hadden ook heel wat eerlijke spelers problemen.

Zo hadden verschillende spelers plots last van lag, of weigerde de game zelfs op te starten. Daarnaast neemt Denuvo het niet zo nauw met je privacy, want de software controleert ook bestanden op je pc die niets te maken hebben met Doom Eternal. Dat alles leidde ertoe dat de game deze week heel wat negatieve user reviews op Steam kreeg.

Volgens id Software is de feedback van de fans duidelijk, en verdwijnt Denuvo Anti-Cheat binnenkort terug uit de game. Wanneer we die update mogen verwachten, is nog niet duidelijk. Id Software-topman Marty Stratton hoop het probleem binnen de week op te lossen. Mogelijk komt er wel een alternatief anti-cheatsysteem, maar dat zal volgens Stratton enkel effect hebben op het multiplayergedeelte van de game.

Laat je echter vooral niet afschrikken door dit nieuws. In eender welke vorm blijft Doom Eternal een verdoomd goede game, zoals je kunt lezen in Carls Doom Eternal review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties