Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Doom Eternal rondt de kaap van honderdduizend gelijktijdige spelers

Genoeg kandidaten om het helleleger aan te pakken.

Afgelopen vrijdag lanceerde Doom Eternal. Diezelfde dag nog rondde de game de kaap van honderdduizend gelijktijdige spelers op Steam. Dat vernemen we via de statistiekenpagina steamdb.

Met dat aantal verbreekt Doom Eternal vlot het record van de vorige Doom-game uit 2016. Die game bereikte op de dag van de release slechts 44.000 gelijktijdige spelers. Het record van Doom Eternal is des te opmerkelijker aangezien de game niet exclusief via Steam lanceerde.. Je kunt de pc-versie van de game namelijk ook via de website van Bethesda kopen.

Kijken we naar het totale aantal verkochte exemplaren, dan zien we dat de game intussen al meer dan vijfhonderdduizend keer over de digitale toonbank van Steam ging. Of de game het ook op dat vlak beter doet dan Doom uit 2016 valt nog af te wachten. Die titel ging in totaal meer dan 3,5 miljoen keer over de toonbank.

Wie van plan is om de pc-versie van de game te kopen, checkt best eerst de Doom Eternal systeemeisen. Zo ben je zeker dat jij en je pc het helleleger aankunnen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties