Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Doom eindelijk in Duitse winkelrekken

Kleine 17 jaar na release.

Maar liefst zeventien jaar heeft het geduurd tot Doom en Doom II legaal in de Duitse winkelrekken naast andere games mogen komen te liggen. Bethesda besloot na de overname van id Software in 2009 het oude Doom-verbod aan te vechten, met succes. De Duitse overheidsdienst Gevaarlijke Media voor Jongeren zei dat het verbod kon opgeheven worden omdat Doom intussen nog weinig jongeren zal aanspreken.

Het verbod maakte dat Doom en Doom II zich tot voor kort in dezelfde legale categorie als porno bevonden. Je zou ze dus noch in een supermarkt of gameszaak op het rek vinden, noch via digitale winkels als Xbox Live Arcade. Bethesda plant nu beide games in Duitsland heruit te brengen. Wanneer ze, voorzien van een 16+-label, er precies hun opwachting zullen maken, is nog niet beslist, aldus Pete Hines van Bethesda.

Duitsland staat bekend om het censureren of bannen van games met overdadig geweld, bloed of nazi-symboliek.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties