Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Doom 3 keert terug in BFG Editie

UPDATE: Nu inclusief aankondigingstrailer.

Bethesda heeft de Doom 3 BFG Editie aangekondigd. De uitgever steekt daarbij de horrorshooter uit 2004 in een nieuw jasje voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

In deze editie vinden we zowel Doom 3 als diens uitbreiding Resurrection of Evil terug, samen met zeven nieuwe levels onder de naam 'The Lost Mission.' Daarnaast kun je ook aan de slag met Doom 1 en 2. Naast verbeterde graphics en belichting wordt 3D en 5.1 surround sound ondersteund. De Xbox 360 en PlayStation 3 versie krijgen de nodige achievements en trophies erbij. De game kent een nieuw checkpoint-systeem zodat je minder ver opnieuw hoeft te spelen, mocht je sterven.

Een andere opvallende aanpassing is de toevoeging van een zaklamp op je vest, zodat je altijd een lichtje bij je hebt. In de originele Doom 3 moest je kiezen tussen je zaklamp of je geweer, waardoor het je extra lastig werd gemaakt tegenstanders te raken. Overigens was er wel een fan mod beschikbaar die de zaklamp op je geweer plakte, zodat je eindelijk kon zien wat er nu op je af kwam in het donker.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties