Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Doodle Jump verkoopt 10 miljoen stuks

iOS en Android game zeer populair

De iOS (iPhone) en Android game "Doodle Jump" heeft de kaap van 10 miljoen verkochte exemplaren overschreden. De game kost (zoals de meeste 'apps') slechts $0.99 en werd in maart 2009 (dus 2 jaar geleden) uitgebracht. Ontwikkelaar Lima Sky heeft alvast grootse plannen. Zo komt er zeker een XBLA port die Kinect compatibel zal zijn. Over hoe de game eruit zal zien werden geen details vrijgegeven. In de mobiele versie van de game bestuur je het hoofdpersonage door kleine bewegingen te maken met je GSM. Dit leent zich natuurlijk perfect tot een Kinect game.

Bijkomend nieuws is dat er een gratis multiplayer update aankomt voor de iPhone versie. Een iPad versie blijft voorlopig in ontwikkeling. Ook een serie merchandising, zoals een comic reeks en speelgoedfiguren, zijn onderweg. Opnieuw een bewijs dat de markt van goedkope downloadbare games het goed doet. De toekomst van gaming?

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen