Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DLC The Beatles: Rock Band onzeker

Hangt van de verkoopcijfers af.

We vinden het niet meer dan normaal dat er met de regelmaat van de klok nieuwe nummers voor Rock Band te downloaden zijn, maar in het geval van The Beatles: Rock Band ligt de productie van nieuwe content voor het muzikale spel wat moeilijker. Daarom wacht ontwikkelaar Harmonix het verkoopsucces van het spel af alvorens over te gaan naar nieuwe DLC.

"Alles werkt niet zoals bij Rock Band, waar we gewoon even moeten wachten op de master van de nummers die we in het spel willen stoppen...voor The Beatles moeten we bijvoorbeeld iemand naar Abbey Road sturen om daar de originele tape te gaan ophalen", aldus John Drake van Harmonix.

Bovendien moet er bij elk nieuw nummer ook een bijhorende clip gemaakt worden, en de ontwikkelingskosten daarvan liggen eveneens zeer hoog. Dat komt doordat Harmonix speciaal voor The Beatles: Rock Band afstapte van de generieke achtergrondbeelden, en op de proppen kwam met visuele meesterwerken. Die trend moet ook voortgezet worden in de downloadable content. "DLC maken kost ons letterlijk duizenden dollars", zegt Drake.

Gelukkig zal de allereerste DLC gewoon uitkomen op 20 oktober. Daarin kunnen we alle nog overgebleven nummers van het Abbey Road album terugvinden. Liedjes uit Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band en Rubber Soul volgens respectievelijk in november en december.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen