Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DLC Skyrim laat op zich wachten

Nieuwe content zal aanvoelen als grotere expansion packs.

Nu het deksel van de wonderlijke Creation Kit is geblazen is de wereld van Skyrim nog groter geworden dan we ooit hadden durven dromen. Het aanbod aan mods stijgt met de dag en de dorst naar avontuur is daardoor amper te laven. Maar als je er toch nog aan twijfelt of er genoeg te doen is in avontuurlijk Skyrim lonkt de belofte van een vette DLC pack. Bethesda heeft vandaag een aantal uitspraken gedaan die ons meer inzicht geven in wat we kunnen verwachten.

In een interview met Kotaku zei game director Todd Howard dat toekomstige DLC 'zal aanvoelen als grotere expansion packs'. Bij het produceren van de DLC van Fallout 3 deden ze veel ervaring op: "Bij die game hebben we vijf DLC pakketten in rap tempo achter elkaar uitgebracht. Het was een agressieve aanpak en het voerde de werkdruk flink op. We willen nu meer tijd gebruiken om het materiaal uit te werken en ervoor te zorgen dat er veel content is."

Bethesda is van plan om tussen de grotere pakketten door gratis content beschikbaar te stellen om de klant tevreden te houden: "Het gat tussen de DLC zal groter zijn dan bij vorige games. De gratis content zal die leegte opvullen. Voor de PC hebben we tussendoor al de high-res pack uitgebracht en we zijn op dit moment nog een beetje aan het zoeken hoe we het verder gaan aanpakken."

Een deel van het nieuwe materiaal is te zien in de video van Bethesda's presentatie op DICE maar er staat nog niets vast: "We hebben al een hoop zaken die we graag willen uitwerken en een groot deel zou al zo uitgebracht kunnen worden maar we willen het materiaal eerst uitvoerig testen."

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties