Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DLC Dante's Inferno voegt co-op toe

Optie zat niet in finale versie door tijdsgebrek.

Vanaf 29 april mogen gamers met Dante's Inferno in huis zich opmaken voor een nieuwe lading DLC. In de vorm van 'Trails of St. Lucia' zal ontwikkelaar Visceral een welgekomen coöperatieve spelstand aan de game toevoegen, en dat voor net geen tien euro. Dit is een opmerkelijke evolutie gezien het spel oorspronkelijk helemaal geen online mode aan boord had.

"Een van de dingen die we willen doen is onszelf differentiëren van de concurrentie," aldus lead designer Greg Rizzer. "Een spel compatibel met het internet maken zorgt ervoor dat de schaal van het product de hoogte ingaat. In het geval van Dante's Inferno ging het co-op team niet aan de slag met 'Trails of St. Lucia' totdat de singleplayer helemaal klaar was. Die keuze hebben we gemaakt om de releasedate van Dante's Inferno niet in gevaar te brengen."

Het blijkt dat Visceral Games simpelweg te weinig tijd had om de aankomende DLC in het oorspronkelijke product te verwerken. "Het tweede speelbare personage, Lucia, kan vliegen en er zijn heel wat unieke mechanics verbonden aan dit personage. De vorm waarin Dante's Inferno oorspronkelijk uitkwam was toen nog niet geschikt voor de aanwezigheid van een tweede speelbare personage."

Trails of St. Lucia zal dit weekend op PSN en XBL te vinden zijn voor net geen tien euro/800 MS Points. Hopelijk zal de DLC een positieve indruk achterlaten nadat Dante's Inferno ons niet helemaal wist te overtuigen.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties