Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DJ Hero 2

Yeah boyyyy!!

Vorig jaar werd er een frisse wind geblazen in het muziekgames-bespeeld-met-plastic-controllers-genre in de vorm van DJ Hero. Niks geen drums, bas of gitaar – alhoewel de laatstgenoemde wel te gebruiken was met de draaitafels - maar wheels of steel om los op te gaan. De draaitafel gecombineerd met de fraaie tracklist aan mash-ups zorgde voor een uitermate leuke ervaring. Toch was het te merken dat ging om een nieuwe serie, want er waren nog wel een aantal punten om te verbeteren.

Activision zou Activision niet zijn als er geen vervolg kwam in deze Hero-serie. Op de gamescom mochten we opnieuw als disc-jockey plaatsnemen en keken we of de mensen van ontwikkelaar Freestyle Games de kritieken ten harte heeft genomen voor DJ Hero 2.

Een van de belangrijkste elementen van een muziekgame is natuurlijk de muziek zelf. De eerste DJ Hero zette wat dit betreft een indrukwekkend staaltje werk neer met een verscheidenheid aan artiesten, nummers en genres, waar goede mash-ups van werden gemaakt – alhoewel we Hollaback Girl niet meer kunnen horen.

Waar het origineel nog al eens gouwe ouwe mixte met nieuwe nummers, lijkt DJ Hero 2 zich wat meer op de hedendaagse artiesten te richten. Dit hoeft echter geen slecht teken te zijn want er werken genoeg grote namen mee aan dit tweede deel, waaronder The Prodigy, Rihanna, deadmau5, Chemical Brothers, Dr. Dre, Kanye West, Justice, Lady Gaga en – Neerlandsch trots - Tiësto. In totaal zullen er meer dan zeventig artiesten en vijfentachtig mash-ups in de game zitten.

Natuurlijk zijn er ook de standaard toevoegingen in een vervolg. Naast nieuwe locaties om in te draaien zijn er ook nieuwe DJ’s om mee te spelen. Naast de fictieve cartooneske DJ’s zul je ook onder andere kunnen kiezen uit Deadmau5, David Guetta, Tiësto en – nogmaals - Daft Punk.

De opzet van het spel is flink onder handen genomen. Waar je in het eerste deel alleen maar simpelweg nummers vrijspeelde, heeft de ontwikkelaar nu een soort carrièremodus toegevoegd in de vorm van de Empire Mode. Je begint als lokale plaatjesdraaier om langzaam uit te groeien tot ’s werelds beste DJ. Hiervoor reis je de hele wereld over en kom je gaandeweg alle grote namen tegen om samen mee te draaien – waarschijnlijk als boss battles. Het is een allerminst origineel concept maar een welkome toevoeging ten opzichte van de vlakke opzet van het origineel.

De producer benadrukte echter dat de grootste verandering ligt in het sociale aspect van dit vervolg. Freestyle Games wilt van DJ Hero 2 een product maken waar je met z’n allen van kunt genieten. Dit uit zich in verschillende vormen.

Allereerst wordt naast twee draaitafels nu ook een microfoon ondersteund. In het origineel kon je ook al een microfoon aansluiten maar slechts om af en toe wat shout outs te geven. Nu wordt zang, net zoals in een Guitar Hero of Rock Band, volledig ondersteund met tekst in beeld en een eigen score. Dit zag er echter nogal pittig uit want de tekst gaat redelijk snel en omdat het een mix is moet je goed weten wat er volgt.

Reacties